Zastrupitev s hrano v Moskvi: Več kot 120 ljudi po zdravniško pomoč, najmanj 30 jih je na intenzivni negi

STA, Va
17.06.2024 15:46

V preiskavi je podjetje za spletno naročanje hrane.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Profimedia

Zdravstvene oblasti sumijo na botulizem, bolezen, ki napade živčni sistem in lahko povzroči dihalno odpoved ter paralizo, poroča francoska tiskovna agencije AFP. Mestne oblasti so sporočile, da vodijo preiskavo zaradi suma botulizma, mestno tožilstvo pa je sprožilo kazensko preiskavo kršenja standardov glede varnosti potrošnikov.

Izbruh bolezni naj bi bil povezan s solato, ki je vsebovala tudi konzerviran fižol in ki jo je prodajalo podjetje za spletno naročilo hrane. To je danes zaradi preiskave začasno ustavilo delovanje.

Po navedbah namestnice župana Anastazije Rakove je pomoč poiskalo 121 ljudi. Trenutno jih je 55 v resnem stanju, 30 od njih na intenzivni negi. Njihovo življenje naj sicer zaradi pravočasnega ukrepanja ne bi bilo ogroženo.

Brez hitrega zdravljenja s protistrupi je botulizem, ki se prenaša s hrano, lahko usoden, opozarja Svetovna zdravstvena organizacija (WHO). Gre sicer za redko obolenje, ki je največkrat povezano z neustrezno obdelano ali konzervirano hrano. Med ljudmi se ne prenaša.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta