Boštjan Velkavrh: Porazov ni, so zmage

Bojan Tomažič Bojan Tomažič
01.12.2019 05:09

Pel je v več mariborskih bandih, po preselitvi na Obalo je izdal samostojni album Potovanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gabriel Ogrin

Album Potovanje je ustvarjal dve leti, mogoče celo tri, najprej so nastale pesmi, potem je to vse stalo doma in čakalo na pravi trenutek. "Plošča izžareva vse, kar sem, saj verjamem, da je življenje potovanje, ki ga obkrožata glasba in ljubezen," pravi Boštjan Velkavrh, pisec besedil in pevec, ki je že v srednji šoli sestavljal bande, najbolj poznan je bil Starlight Express. Kasneje je bil tudi organizator koncertov in leta 2001 s člani skupine Lačni Franz - brez Zorana Predina - pel pesmi, ki so objavljene na plošči V peni sprememb. Na Potovanju je poslušljiv pop rock, z nekaj funka in še česa, besedila so o ljubezni, spoznanjih, igrah življenja. "Veš, ti si tista, ki vidi oko. In jaz sem tisti, ki pove, da bo šlo. Ti mi pokažeš, kje trdna so tla. Jaz zate nosim zvezde z neba," poje v pesmi Midva. "Ko nisem imel banda in nisem nastopal, je v meni vrelo, pa tudi materiala se je nabralo, besedil več kot za cel album, čutil sem, da mi nekaj manjka, in pa tudi, da imam kaj povedati in dati ljudem, pa sem sem šel v akcijo, na samostojno glasbeno pot, snemat."
Da ima svoboda svojo ceno, a je kljub temu to najvišja vrednota, se nasmehne Mariborčan, ki živi na Obali. "Življenje je sestavljeno iz vzponov in padcev in tako sem se sam po življenjskem propadu in padcu, za katerega sem kriv sam in zanj prevzemam polno odgovornost, odločil za spremembo življenjskega okolja. Ker imam rad sonce, veter, morje in pa odprte ljudi, je bila odločitev lahka, šel sem na morje, kjer so ljudje še najbolj podobni nam Štajercem." Tam se dobro počuti, tako je tam zdaj njegov dom. "Maribor je in vedno bo v mojem srcu, to je moje rodno mesto, mesto, kjer sem naredil vse svoje prve podvige, kjer sem se prvič zaljubil, prvič nastopal, prvič živel," pove o prvem domu.

Mirsad Grga Demirović
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta