Deset dramilnih zapovedi županu Arsenoviču

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
28.04.2019 03:38

S tem, da je skrajni čas za prebujanje Maribora, se župan gotovo strinja; lažje in prej bo ukrepal, ko mu bodo 8. maja v Narodnem domu izročili želje (zapovedi) šolarjev in dijakov, ki jim ni mar, kje in kako odraščajo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Ne ubijaj. Ne prešuštvuj. Ne kradi ... Mariborski učenci in dijaki v sredo, 8. maja, v Narodnem domu županu Saši Arsenoviču ne bodo obnavljali desetih božjih zapovedi, čeravno bi bilo dobro, da bi se jih tu in tam spomnil(i). Županu bodo na ta dan izročili Deset dramilnih zapovedi - o tem, kakšen Maribor si želijo (v okviru projekta Kakšno Slovenijo si želim). "Leto dni je nekaj tisoč učencev in dijakov mariborskih osnovnih in srednjih šol bralo odlomke iz naše knjige Slovenija ima srce, premišljalo o naši stvarnosti in sporočalo odločevalcem, česa si želijo in česa ne. In nam izročilo več bitnosti kot vsi politiki in intelektualci v samostojni Sloveniji skupaj. Kar bo razvidno na razstavi. Po tem apelu se odločevalci ne bodo mogli izogniti spreminjanju stvarnosti. Bodoči odrasli pa so hkrati krepili ustvarjalne talente in kritiško mišljenje, kar je učinkovita priprava za aktivno državljanstvo," je projekt povzela Mateja Jamnik iz Društva Jasa.

NELI BERLIČ, OŠ MALEČNIK
Kiara Luna Gregorn, OŠ Martina Konšaka Maribor
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta