(FOTO) Modni spektakel za desetletje: Tudi v industrijski hali lahko živiš svoje sanje

Denis Živčec Denis Živčec
08.10.2023 03:31

Več kot 500 navdušenih gledalcev je uživalo v bleščeči modni reviji Davida Hojnika in znamke DH fashion v opuščeni hali Metalne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Znamka DH fashion se je pokazala v najbolj barviti in ljubezni do življenja polni luči doslej.
Marko Pigac/mp Produkcija

Zgodilo se je. Desetletje. In najbolj pompozna modna revija, kar jih je Slovenija videla. Oblikovalec David Hojnik je z modnim spektaklom v opuščeni hali mariborske Metalne podčrtal izjemno uspešnih prvih deset let ustvarjanja. Večer, ki je bil tokrat povsem osredotočen na oblikovalčevo ljubezen do oblačil, prehojeno karierno pot in novo kolekcijo, je prinesel retrospektivo desetletnega ustvarjanja in mnogih dosedanjih navdihujočih sodelovanj v popolnoma novi luči.

Za piko na i se je po več kot 100 metrov dolgi pisti sprehodil tudi David Hojnik in užival ob pogledu na navdušeno dvorano.
Andrej Petelinšek

Grobo industrijsko okolje je postalo imenitna scenografija mehki lepoti aktualne kolekcije, v kateri je znamka DH fashion ohranila vse osnovne prvine svojega prepoznavnega sloga. DH fashion se tokrat poklanja naši raznolikosti, neponovljivosti in izvirnosti.

Eterično lepa Marisa Višnić Maver je s svojo karizmo hipnotizirala dvorano.
Andrej Petelinšek
Hud tip! Modni fotograf Tibor Golob ima v rokavu očitno tudi rezervno manekensko kariero.
Andrej Petelinšek

Slavi ljubezen do življenja, majhne vsakodnevne zmage, optimizem in svetel pogled naprej. Kolekcija se poklanja silhueti telesa in jo podčrtuje v najbolj očarljivih točkah. Je poklon neklišejskosti, neujetosti v stereotipe, odprtomiselnosti, zapeljivosti, neukročenosti in spogledovanju z vsem tistim, za kar je vredno živeti.

Zeleno smo v kolekcijah DH fashion videli le redko, tokrat pa je žarela na polno.
Andrej Petelinšek

Od dramatičnih in pompozno zasnovanih večernih oblek, primernih za rdeče preproge in celo odrske nastope, do klasičnih dnevnih prêt-à-porter kosov, začinjenih s ščepcem nepogrešljivega glamurja. Ker je dan brez blišča zamujen. Poigrava se z mitološkimi motivi, samozavestno prosojnostjo, s pritegujočimi izrezi naših pogledov, romantičnimi, večinoma dvobarvnimi cvetličnimi in eksotičnimi leopardjimi vzorci, ki predstavljajo Hojnikov najdrznejši izlet v neznano doslej. Nepogrešljivo in zelo DH-fashionovsko ostaja poigravanje z eterično, brezčasno lepoto čipke in prefinjeno dramatičnostjo perja.

Čudovita Pika Zrim je predstavila eno najlepših dnevnih kombinacij s pravo mero elegance.
Marko Pigac/mp Produkcija
"Hodi tako, kot bi hodila po Poštni ulici," je David Hojnik svetoval Zekiri Marković, lastnici restavracij Baščaršija.
Marko Pigac/mp Produkcija

"V kolekciji sem pokazal vse tisto, česar doslej še nisem. Ohranil sem nekaj značilnosti, a v novi obliki, barvah in vzorcih. Mislim, da smo dobro nadgradili to, kar smo pokazali doslej. Precej sem šel iz svoje cone udobja, predvsem z barvami in vzorci, leopardji vzorec res ni bil moj najljubši. Kar se modelov tiče, pa se mi je zdelo prav, da damo priložnost vsakomur in vsemu, kar naše stranke predstavljajo vsak dan. Če vprašate mojo ekipo, vam bo povedala, da sem še pred enim letom govoril same najslabše reči o oranžni in zeleni, kar me je vmes napeljalo k temu, da ju vključim v kolekcijo, vse te kontraste in presenečenja, in tako tudi sebi postavim nov izziv. Želeli smo pokazati, da lahko tudi dnevna oblačila začinimo z malce drame. Z dogodkom sem na lestvici od 1 do 100 zadovoljen 150," pravi David Hojnik.

Modna mamica. Tik pred porodom se je po pisti sprehodila Tajda Lah in očarala.
Andrej Petelinšek

O kolekciji pa: "Želel sem predstaviti kontrast med glamurjem, ki ga želim prikazovati, in surovim industrijskim okoljem, ki na nek način predstavlja tudi okolje, v katerem ustvarjamo v Sloveniji. Surovo, brezkompromisno in ne prav prijazno do tega, kar počnemo. A s trdno voljo in veliko energije in neomajno trmo lahko tudi v industrijski hali živiš svoje sanje."

Doroteja Premužič, atraktivna umetnica ličenja in večna muza Davida Hojnika, seveda na pisti ni smela manjkati.
Marko Pigac/mp Produkcija
Še nedavno mu oranžna ni bila všeč, zdaj je David Hojnik v njej ustvaril eno najlepših kreacij nove kolekcije.
Marko Pigac/mp Produkcija
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta