(FOTO) Podcenjeni šik kraljice Camille

Denis Živčec Denis Živčec
16.10.2022 04:30

Pogosto po krivici spregledan, a modni slog žene novega britanskega kralja je eden najbolj dodelanih, dragih in prefinjenih na sceni. Oblači jo stilistka pokojne kraljice Elizabete II.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sproščeni dnevi, sproščen slog. Vojvodinja Camilla z ljubkim senčnikom na otoku Scilly
Profimedia

Kraljevska moda. Tako bi lahko opisali slog 75-letne Camille, britanske kraljice soproge, nekoč znane pod priimkom Parker Bowles. Pred smrtjo kraljice Elizabete II. je nosila naziv vojvodinja Cornwallska, v kraljevo družino se je poročila leta 2005 in od takrat postregla z nekaj izjemnimi stajlingi. Camilla se je 9. aprila 2005 poročila z valižanskim princem Charlesom, danes kraljem Karlom III. 73-letnik je najstarejši sin kraljice Elizabete II. ter oče princev Harryja in Williama. Oba s Camillo sta nekoč že bila poročena. Ona z britanskim vojaškim častnikom Andrewom Parkerjem Bowlesom, Charles pa s princeso Diano. Kot članica kraljeve družine se je Camilla udeležila že nešteto porok, zarok, slavij in slovesnosti, kjer vedno znova preseneča z dodelanimi modnimi opravami, ki žal prepogosto ostanejo podcenjene in prezrte.

Obožuje klobukein biserne ogrlice

Poleg afinitete do svetlih barv, unikatnih vzorcev in plaščev ima Camilla zelo rada klobuke, ki jih kombinira z zanimivimi dodatki. Enega nepozabnih je nosila na svoj poročni dan. Skoraj vedno nosi nakit, tako kot pokojna kraljica ima tudi ona najraje biserne ogrlice.

Karkoli smo si že takrat mislili o njej, Camilla je leta 2005 bila naravnost čudovita kraljevska nevesta.
Profimedia

Julija 2022 je Camilla debitirala na naslovnici britanskega Voguea in predstavila več osupljivih videzov iz lastne garderobe. Na portretu je Londončanka nosila modro potiskano dnevno obleko oblikovalke Fione Clare, na drugem posnetku pa kobaltno modro večerno obleko Brucea Oldfielda. Filantropinja je za revijo razkrila, da pri oblikovanju osebnega sloga tesno sodeluje s stilistko Jacqui Meakin, ki je oblačila tudi kraljico Elizabeto. Pokojna monarhinja je v izjavi februarja 2022 izjavila, da upa, da bo Camilla vladala skupaj s Charlesom, ko bo ta zasedel prestol. "Ko bo čez čas moj sin Charles postal kralj, vem, da boste njemu in njegovi ženi Camilli zagotavljali enako podporo kot meni," je med obeleževanjem 70 let služenja Commonwealthu poudarila Elizabeta II. "In moja iskrena želja je, da bo Camilla, ko pride ta čas, znana kot kraljica soproga, saj bo nadaljevala svoje predano služenje," je dodala.

Bela je brez dvoma njena barva, najraje v kombinaciji z biserno ogrlico.
Profimedia
Pandemski šik. Vojvodinja Camilla je simbolni mak ob dnevu spominu domiselno vključila v opravo.
Profimedia

Valižanski princ in soproga sta prijazne besede kmalu vrnila. "Na ta zgodovinski dan se z ženo pridružujeva čestitkam njenemu veličanstvu kraljici za izjemen dosežek sedemdesetletnega služenja tej državi, kraljestvu in Commonwealthu," je par zapisal v skupni izjavi. "Kraljičina predanost blaginji vseh njenih ljudi z vsakim letom vzbuja še večje občudovanje," sta dodala.

Camilla je kmalu zatem dokazala, da je bela njena barva, saj je poleti na konjeniškem Royal Ascotu nosila brlo obleko z dolgimi rokavi in ​​ujemajoč se klobuk. Opravo je kombinirala z velikimi bisernimi uhani, biserno ogrlico, srebrno broško in zlatimi zapestnicami.

Brezpogojno elegantna, a s ščepcem drznosti

Tretjega junija 2022 je med eno od slovesnosti ob kraljičinem jubileju osupnila v obleki s plaščem krem ​​barve in srebrnimi okraski. V pravem britanskem slogu je videz dopolnila z velikim belim klobukom s cvetličnimi motivi okoli roba. Oktobra 2021 je vojvodinja nosila rdečo midi obleko z dolgimi rokavi in ​​ujemajoč se klobuk, medtem ko je spremljala svojega moža ob odprtju senedda (valižanskega parlamenta). Opravo je kombinirala s črnimi usnjenimi rokavicami in koničastimi čevlji. Leto prej je med počitnicami na otočju Scilly ob obali Cornwalla Camilla nosila modro srajčno obleko s potiskom in bež hlače, kot nalašč za poletno vreme. Maja 2021 je za svoj obisk prireditve Horses for People, Konji za ljudi, na Irskem oblekla belo bluzo z volančki, tajlirano vojaško zeleno obleko in kratek jopič z ogrinjalom. Svojo elegantno obleko je dopolnila s črnimi škornji.

Na prestižnem konjeniškem dogodku Royal Ascot so Camillini klobuki med najbolj opaženimi, a nikoli je ne zanese v neokusno pretiravanje.
Profimedia
Drzna kombinacija. Med odprtjem cepilnega centra je Camilla nosila vijoličast karirast plašč in zelo markantno ruto.
Profimedia

Med obiskom centra za cepljenje proti covidu-19 v Croydnu v Angliji je predstavila zelo mladosten videz in oblekla dolg roza plašč. Dobro ukrojeno oblačilo je kombinirala z visokimi škornji iz semiša, usnjenimi rokavicami in obrazno masko. Med obiskom cepilnega centra v kraljevi bolnišnici Gloucestershire je bila njena oprava zelo drzna, saj si je omislila vijoličen karirast plašč. Zelo opazen modni kos je združila s svojimi najljubšimi dodatki, tudi z visokimi škornji iz semiša, usnjenimi rokavicami in cvetlično zaščitno masko. Med obiskom Narodne galerije v Londonu je vojvodinja blestela v kraljevsko modri obleki z belimi gumbi. Eno najljubših kombinacij je predstavila 11. novembra 2022, ko se je udeležila bogoslužja ob dnevu spomina v enobarvnem črnem kompletu z obleko, plaščem, klobukom, usnjenimi rokavicami, hlačnimi nogavicami in čevlji z robustno peto. Črnino sta razbili broška s simbolnim makom in zaščitna obrazna maska, ki jo je prav tako krasil vzorec maka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta