Franc je srečen: Martin v Mariboru bo, četudi ne junija

Aljoša Stojič
31.10.2021 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Pridite Celo Trezni. V PCT-stanju torej. Kajti mi, ki smo živ dokaz PCT-pogoja, razmišljamo trezno, modro in pametno. In kot taki imamo privilegij, da smo edini vabljeni na martinovanje na Trgu Leona Štuklja. Ampak trezni, prosim, nikar in nikoli z martinovanja ne odidite domov, ker bi bil Marko Brecelj jezen: "Eni so srečni, drugi pa trezni." Ozemlje, na katerem se bo 11. 11. ob 11. uri začelo piti, bo razdeljeno na cono A in cono B, kar nas nehote vrže v povojne čase, ko so tržaško ozemlje razdelili na cono A in cono B. Katero že je dobila Jugoslavija, na martinovanju, ko je 0,5 promila alkohola že v zraku, ni važno.

Glavno, da je Franc Kangler potešen, ker martinovanje po letu pavze spet bo (razen če se njegovi ne odločijo drugače, ampak resno dvomimo, ker je denarja za epidemične dodatke/izdatke zmanjkalo). Vsekakor najbolj priljubljeni župan Maribora v zgodovini ve, da bi res stežka preživeli, če bi največji ljudski praznik, ki ni dela prost dan, še drugo leto zapored odpadel. V spomin si najraje prikličemo najlepše dogodke, eden takih je tisti, ko je državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve v krasnem majskem videu predlagal, da martinovanje izvedemo junija letos.

"Spoštovani prijatelji na FB, cijazim se tu po ljubljanski obvoznici pa razmišljam o Sloveniji, o Štajerski, o Mariboru, o epidemiji. Z'lo sem vesel, da zgodba z epidemijo in covidom gre h koncu, vlada se uspešno bori, predvsem pa se bo veliko ljudi precepilo in spet se vračamo v normalno življenje ... Kot Štajer'c ne morem mimo dejstva, da v lanskem letu na Štajerskem nismo praznovali največjega štajerskega praznika - to je martinovo, martinovanje, 11. november, sveti Martin; in martinovanje je za nas zelo pomembno. Zato smo se v Listi Franca Kanglerja - Nove ljudske stranke odločili, da letos pred dopusti napravimo v Mariboru martinovanje! In da pozivamo župana, da to, kar smo lansko jesen spustili, da pred dopusti naredimo in da pomagamo našemu vinorodnemu okolišu, predvsem pa tistim, ki delajo in se trudijo vsaki dan pridelat' dobro kapljico ... Da naredimo eno vrsto martinovanja. Seveda pa martinovanja ni brez vas. Zato vas sprašujem, kaj vi menite? Bi napravili v mesecu juniju martinovanje ... ali ne!?"

Potem pa dajmo še julija silvestrovat', je FK-ju odgovoril Marko Pigac. Francu v resen razmislek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta