Kaj dogaja Golobu?

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
15.09.2024 05:00

Kar je danes žalostno, je to, da pri aktualni oblasti skoraj nič več ni smešno. V mandatu mu nič konkretnega ni uspelo izpeljati, razen da se je uspešno ločil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tina Gaber in Robert Golob na vrhu Nata
Profimedia

Politika bi bila sila dolgočasna, če čez njo za šankom ne bi udrihali "vse sami stari znanci, v malem vsi pijanci" in seveda jezni upokojenci z brezplačnimi vozovnicami v prenapolnjenem izletniškem avtobusu, na katerega ne morejo vstopiti dijaki in delavci - in so potem še oni nezadovoljni s to (prometno) politiko. Partijski vici so bili aktualni za časa SFRJ, ko je bilo Tofu v Moped Showu skozi skeče dovoljeno povedati več in bliže resnici kot ljudstvu v gostilni ali na avtobusu, ker te je lahko ovadil vsak, ki je imel pet minut časa in nekaj osebnih koristi pri tem.

Kar je danes žalostno, je to, da pri aktualni oblasti skoraj nič več ni smešno. A poznate kakšen dober vic o Robertu Golobu? Jaz poznam tega, da mu v mandatu (ne glede na samohvalo Gibanja Svoboda, da "smo uresničili več kot četrtino koalicijske pogodbe") nič konkretnega ni uspelo izpeljati, razen da se je uspešno ločil (od bivše soproge, ki jo je nadvse uspešno zamenjala bivša misica in spletna vplivnica). Pa še tu ni šlo vse gladko, saj je golobček v predvolilni kampanji raje strahopetno molčal o zasebnem življenju, češ da bi mu lahko bil postopek razveze škodoval pri nabiranju glasov. Ločitev države in Cerkve ni sporna, ločitev moža od žene pač? Loči se, kdor se more!

O drugih premierjevih neizpeljanih projektih ter neizpolnjenih obljubah bi vedeli več povedati drugi zainteresirani - od policistov do zdravnikov in vseh ostalih "pacientov", večnih nezadovoljnežev, ki jih je v moji deželi kratko malo preveč. A si zamišljate, kaj bi šele bilo, če bi živeli na senčni strani Alp? Brez sonca, ki nas polni z vitaminom D, bi se dodatno namnožilo slabih politikov, jeznih volivcev in depresivnih delavcev in kmetov. Kaj dogaja? Vesel sem, da se ta satirična oddaja 21. septembra vrača na spored. Malo sem že pogrešal "prvo slovenska politično telenovelo" Palomar, v kateri blestita zunanja ministrica in predsednik vlade. Mimogrede, kaj konkretnega je v svojem mandatu postorila Fajonova, razen da je vsaj trideset let prepozno priznala državo Palestino, ki utegne brez takojšnjega in brezpogojnega miru kmalu ostati brez svojih državljanov. Ni smešno.

Sicer pa šal o Golobu niti ne potrebujemo, saj jih iz rokava stresa kar sam, kot denimo julija na vrhu zveze Nato: "Za razliko od nekaterih mlajših kolegov on (Joe Biden) ni zapustil zasedanja in je celotno zasedanje pazljivo poslušal in sodeloval v razpravi. Mislim, da to največ pove o njegovi vitalnosti in sposobnostih." O njegovih pa tudi. Žalostno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta