Kriza srednjih let

Borut Planinšič Borut Planinšič
26.05.2019 03:30

Obupujete, da so vam ušla leta, si razbijate glavo, kako jih potegniti nazaj? Niste edini. Ne, ne glejte mene, jaz imam srečo, da sem še vedno v fazi zanikanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Jaz sem eden onih, ki se pobrijejo in trdijo, da so v ogledalu videli podobo z osebne izkaznice leta '99. Sem pa odtlej spoznal nenavadno veliko ljudi, ki imajo rojstni dan v maju. Hja, avgusti so morali biti sredi šestdesetih in v sedemdesetih zelo razuzdana zadeva.
Ta mesec je njihov: načrtujejo velike zabave ali pa jamrajo, kako stari so naenkrat, in uporabljajo taktiko umika v enodnevno osamo. Da rojstni dan mine. Doma smo imeli podoben primer, a pri nas se žena ni smilila sama sebi, strategijo je zastavila tako, da se je vrgla v fanatično pucanje in se je vse tako svetilo, da komaj čakam, da začne pospešeno lesti proti šestdesetim. Redko je bilo vmes zaznati vzdih v slogu "joj, kako stara sem že". Bi zinil kaj hudo vzpodbudnega, pomirjujočega, na primer "starost je modrost" ali "raje uživaj, odslej šteje vsak dan". Ampak možje z leti razvijemo strašen čut za verbalno diplomacijo - tako, da se naučimo biti tiho, ko je najbolje biti tiho.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta