(RECEPT) Jabolka z jagnjetino

Zora Štok Zora Štok
18.04.2021 04:26
Jabolka, polnjena z jagnjetino, so popularna jed v Iranu, običajno jo pripravijo kot lahko večerjo ali ob prazničnih priložnostih.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

6 kiselkastih jabolk

50 dag mlete jagnjetine

1 manjša čebula

ščepec cimeta

malo cimetove skorje

nekaj klinčkov

1 jušna žlica sesekljane mete

pol žličke žafrana

1 jušna žlica grobo narezanih mandljev

1 jušna žlica grobo mletih pistacij

1 zvrhana jušna žlica rozin

1,5 do 2 dl piščančje jušne osnove

sol, poper

koščice granatnega jabolka

olivno olje ali maslo

Žafran namočimo v dveh žlicah mlačne vode. Maščobo zmerno segrejemo. Čebulo drobno sesekljamo in jo na maščobi pražimo, da začne rjaveti, potem dodamo meso. Med mešanjem ga pražimo, da se nekoliko zapeče. Ko je meso zapečeno, dodamo cimet, meto, pistacije, mandlje in rozine, premešamo in dodamo še žafran. Zmerno solimo in popramo ter zalijemo s polovico jušne osnove, premešamo in pustimo na zmernem ognju, da se meso z dodatki nekoliko pokuha. Če je zmes preveč suha, dodamo še malo jušne osnove.

Jabolkom odrežemo pecelj in jih izdolbemo, pazimo, da dno ostane celo. Meso jabolk drobno sesekljamo ali spasiramo in dodamo jagnjetini. Izdolbena jabolka nadevamo z mesom, jih damo v pekač, dolijemo malo vode ter damo v vodo dva koščka cimetove skorje in nekaj klinčkov. Pekač damo v ogreto pečico in jabolka pečemo 20 minut na 180 stopinj. Preden jed postrežemo, jabolka potresemo s koščicami granatnega jabolka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta