(RECEPT) Piščanec po havajsko

Zora Štok Zora Štok
14.03.2021 04:35
Takšnega piščanca na Havajih pripravljajo s filejem, narezanim na kose ali v celem, pomembno je, da jedi dodamo ananas in da omaka vsebuje ananasov sok in kečap.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

3 cele piščančje fileje

1 manjšo konzervo ananasa (ali 40 dag svežega) in 1 dl ananasovega soka

2 žlici sojine omake

1 rdečo papriko

1 kos stebelne zelene

belo olje

2 stroka česna

1 malo žlico naribanega ingverja

1 žlico paradižnikovega kečapa ali koncentrata

1 žlico rjavega sladkorja

sol

Meso narežemo na za grižljaj velike kocke. Česen drobno sesekljamo, papriko narežemo na kocke ali manjše rezine, stebelno zeleno na tanke rezine. V ponvi segrejemo olje in spečemo meso, da dobi zlato rjavo barvo in je hrustljavo, potem ga malo solimo in shranimo na toplem. Na isti maščobi prepražimo narezano papriko in jo potem tudi vzamemo iz posode ter shranimo. Po potrebi dodamo v ponev še malo olja, nato dolijemo sojino omako, dodamo česen in ingver, na hitro premešamo, potem dolijemo ananasov sok in kečap ter dodamo še rjavi sladkor. Premešamo, da nastane gosta omaka, potem v ponev vrnemo meso, dodamo kocke ananasa, znova premešamo, da omaka obda meso in nekoliko povre, na koncu pa v jed vmešamo še papriko in čisto na koncu koščke zelene. Po potrebi dodamo še malo soli, sojine omake ali ananasovega soka.

Postrežemo s kuhanim rižem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta