(RECEPT) Jagnjetina s hruškami

Zora Štok Zora Štok
21.09.2024 08:00

Tako pripravljena jagnjetina je švedska jed.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lamb with pears
Profimedia

Sestavine:

80 dag jagnjetine brez kosti

1 srednje velika čebula

3 stroki česna

3 srednje velike hruške

3 srednje veliki krompirji

20 dag stročjega fižola

nekaj žlic olja

sol, poper

1 lovorjev list

1 vejica timijana

2 vejici peteršilja

Priprava:

Pečico vključimo na 180 stopinj Celzija. Lovor, timijan in peteršilj zvežemo z vrvico. Meso narežemo na kocke, čebulo in česen drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in pečemo kose jagnjetine, dokler se zlato rjavo ne zapečejo, potem jih vzamemo iz ponve in shranimo na toplem. Na isti maščobi potem prepražimo čebulo in česen, z leseno lopatko postrgamo po dnu ponve, da se čebula navzame okusa mesa. Ko čebula uplahne, vrnemo v ponev meso. Premešamo, dodamo sol, poper, šopek začimb in toliko vode, da so sestavine v posodi povsem pokrite. Posodo pokrijemo in jo damo v pečico za eno uro. Potem dodamo na pol prerezane hruške, olupljen in na krhlje narezan krompir ter stročji fižol (če je zelo dolg, ga prerežemo na pol ali na tretjine). Posodo znova pokrijemo in vrnemo v pečico ter pustimo v njej še uro in pol do dve oziroma dokler ni jagnjetina povsem mehka, krompir in stročji fižol pa kuhana. Odstranimo dišavni šopek.

Jed postrežemo tako, da iz posode poberemo meso in ga damo na sredino krožnika, naokoli pa naložimo hruške, krompir in stročji fižol.

Tako pripravljena jagnjetina je švedska jed. Po želji lahko po njej posujemo sesekljan peteršilj ali koprc, slednji se lepo sklada z jagnjetino in stročjim fižolom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta