(RECEPT) Rezine s kremnim sirom

Zora Štok Zora Štok
07.09.2024 01:00

Sadno-kremna sladica je najboljša primerno ohlajena.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

- za testo:

25 dag suhih keksov (lahko polnozrnatih)

12 dag masla

2 jušni žlici sladkorja

ščepec soli

- za nadev:

70 dag kremnega sira

18 dag sladkorja

1 mala žlička vaniljevega ekstrakta

4 dl grškega jogurta

1,5 dl sladke smetane

Pekač po dnu obložimo s papirjem za peko. Kekse zdrobimo in jih premešamo z maslom, sladkorjem in soljo, da nastane gladko testo. Poravnamo ga po dnu pekača in damo v hladilnik, dokler ne pripravimo nadeva.

Za nadev najprej stepamo kremni sir s sladkorjem in vaniljo. Ko je zmes rahla in penasta, postopoma vmešavamo jogurt. Posebej stepemo sladko smetano. Najprej v zmes kremnega sira in jogurta vmešamo tretjino stepene smetane, mešamo rahlo. Potem postopoma dodamo še preostalo smetano. Nadev stresemo na podlago iz piškotov in masla, lepo ga poravnamo. Pokrijemo s plastično kuhinjsko folijo in damo v hladilnik.

Iz jagodičevja in pomaranče ali limone pripravimo preliv. Za vsak preliv potrebujemo dva lista želatine, 20 dag sadja in 5 dag sladkorja. Sadje in sladkor z malo vode zavremo, s paličnim mešalnikom naredimo kašo in vmešamo ožeto želatino. Ko je zmes mlačna, jo prelijemo čez kremni nadev in damo nazaj v hladilnik, da se preliv strdi. Sladico vzamemo iz hladilnika nekaj minut prej, preden jo postrežemo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta