(RECEPT) Jagnjetina z jajčevci

Zora Štok Zora Štok
27.02.2022 04:50
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

1 kg jagnjetine brez kosti

1 večja čebula

5 strokov česna

sol, poper

10 dag masla

3 žlice olivnega olja

origano, timijan

2 žlici paradižnikove paste

2 sveža paradižnika

3 dl vode

- za omako iz jajčevcev

3 večji jajčevci

sok pol limone

2 dl mleka

2 dl sladke smetane

10 dag moke

15 dag masla

10 dag naribanega sira kasseri (kačkavalj)

Meso narežemo na kocke. V ponvi močno segrejemo olivno olje in maslo ter pečemo meso do zlato rjave barve. Potem dodamo sesekljano čebulo in česen, premešamo, v ponev damo še narezan paradižnik, paradižnikovo pasto, solimo, popramo in potresemo z origanom in timijanom. Dolijemo še vodo, premešamo in pustimo na močnem ognju, da jed zavre, potem ogenj zmanjšamo in v pokriti posodi meso dušimo eno uro.

Za omako najprej spečemo jajčevce (lahko na plošči ali v pečici). V posodo zmešamo limonin sok, tri žličke soli in 3 dl vode. Ko so jajčevci pečeni, jih olupimo, narežemo na večje kose in damo v slano vodo z limoninim sokom. Po desetih minutah jajčevce odcedimo in stisnemo skozi redko cedilko. V ponvi segrejemo mleko in smetano, v drugi ponvi razpustimo maslo in dodamo moko. Mešamo, da se maslo in moka povežeta, potem počasi dolivamo mleko, pomešano s smetano in nenehno mešamo, da se ne naredijo grudice. Na koncu dodamo zmečkane jajčevce in nariban sir, premešamo, po potrebi dodamo malo soli ali popra. Jajčevce naložimo na krožnik in prelijemo z dušeno jagnjetino ter takoj postrežemo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta