(RECEPT) Šči, ruska zeljna juha

Zora Štok Zora Štok
27.03.2021 04:40
Šči je ena najbolj znanih, priljubljenih in najstarejših ruskih juh.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: Profimedia
Profimedia

Potrebujemo:

50 dag piščančjega mesa

50 dag kislega zelja

1 srednje velika čebula

1 večji korenček

1 koren peteršilja

2 jušni žlici paradižnikove mezge

1 lovorjev list

sol, poper

1 jušna žlica moke

6 dag masla

​kisla smetana

Meso damo v posodo, dolijemo toliko vode, da je komaj pokrito, in kuhamo, da je meso mehko. V drugo posodo damo kislo zelje, žlico masla in okoli dva decilitra vode ter v pokriti posodi na zmernem ognju dušimo eno uro. V ponvi na maslu prepražimo narezano čebulo, korenje in koren peteršilja ter dodamo paradižnikovo mezgo. Ko je zelje mehko, ga zalijemo z juho, v kateri se je kuhalo meso, dodamo praženo korenje, sol, poper in lovor ter na manjše kose narezano meso. Na preostanku masla prepražimo moko, da nekoliko porumeni, potem prežganje dodamo juhi, premešamo in na zmernem ognju kuhamo še pet minut. Po juhi potrosimo sesekljan peteršilj ali koper, na sredino krožnika dodamo še žlico kisle smetane in postrežemo s črnim kruhom.

Po želji lahko zelju med kuhanjem dodamo narezan krompir. Šči lahko pripravimo tudi brez mesa, priljubljen dodatek pa so tudi gobe. Preden jih dodamo kuhanemu zelju, jih narežemo na lističe in prepražimo na maslu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta