(RECEPT) Ribollita

Zora Štok Zora Štok
01.05.2020 04:29

Ribollita je priljubljena in daleč naokrog znana toskanska juha.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebuemo:

25 dag suhega belega fižola
2 večja korenčka
1 večja čebula
1 steblo zelene
25 dag črnolistnega ohrovta (ali običajnega zelenega)
20 dag blitve
25 dag belega zelja
2 manjša krompirja
30 dag suhega kruha
2 dl pasiranega paradižnika
sol, poper
3 žlice olivnega olja
Fižol namakamo čez noč, potem ga skuhamo z malo soli, precedimo in tekočino prihranimo. Krompir olupimo in ga narežemo na kocke, zeleno narežemo na kolobarje, čebulo drobno sesekljamo, zelje naribamo, ohrovt narežemo na široke in kratke trakove, blitvo prav tako, korenček ostrgamo in narežemo na kocke.
V večji posodi segrejemo olivno olje in nekaj minut med stalnim mešanjem pražimo čebulo, zeleno in korenje. Zalijemo s fižolovko in na zmernem ognju kuhamo 10 minut, potem dodamo preostalo zelenjavo, dolijemo še malo fižolovke in v pokriti posodi kuhamo nadaljnjih 10 minut. Polovico kuhanega fižola zmečkamo in skupaj s celim fižolom dodamo zelenjavi, dolijemo še paradižnik, solimo in popramo ter po potrebi dodamo še malo fižolovke. Kuhamo še nekaj minut, potem juho po potrebi začinimo s soljo in poprom. Na dno krožnika damo rezino suhega kruha in dolijemo juho, lahko pa kruh narežemo na večje kocke in ga damo v lonec, tik preden juho postrežemo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta