(RECEPT) Tiella

Zora Štok Zora Štok
21.08.2021 03:00
Tiella je jed, značilna za italijansko pokrajino Apulijo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Greatitalianschefs.com

Potrebujemo:

50 dag klapavic

2 čebuli

4 stroki česna

2 večja mesnata paradižnika

2 večja krompirja

šopek timijana

2,5 dl belega vina

20 dag srednje zrnatega riža

šopek peteršilja

3 dag drobtin

5 dag sira pecorino

sol, poper

olivno olje

Večjo ponev segrejemo in v vročo damo školjke (prej jim odstranimo brado), vino in timijan. Pokrijemo in pustimo na ognju, dokler se školjke ne odprejo. Ponev umaknemo z ognja, školjke vzamemo iz ponve in jih damo v hladno posodo, da se hladijo, timijan odstranimo, tekočino pa prihranimo. Ko so školjke dovolj hladne, da jih lahko primemo z roko, z vsake odstranimo eno polovico lupine, zaprte pa zavržemo.

Paradižnik narežemo na tanke kolobarje, krompir olupimo in prav tako narežemo na tanke kolobarje (okoli 5 mm). Čebulo in česen sesekljamo in ju na hitro pražimo na malo olja, da čebula postekleni in se nekoliko zmehča, potem solimo in popramo.

Pečico segrejemo na 180 stopinj. V ognjevarno posodo damo najprej prepraženo čebulo s česnom in prekrijemo s tretjino kolobarjev krompirja, na te pa naložimo polovico kolobarjev paradižnika. Potresemo s polovico riža ter solimo in popramo. Postopek še enkrat ponovimo, potem po vrhu v krogu razporedimo školjke in zalijemo s tekočino, ki je ostala od kuhanja školjk, in po vrhu razporedimo še zadnjo tretjino krompirjevih kolobarjev. Zmešamo drobtine, nariban pecorino in sesekljan peteršilj ter potresemo po vrhu. V pečici pečemo 40 do 45 minut oziroma dokler krompir ni pečen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta