(RECEPT) Tuna z zelenjavo

Zora Štok Zora Štok
04.08.2024 03:25

Zelenjavo naložimo na krožnike, na vrh damo pečeno tuno in vse skupaj posujemo s sesekljanim peteršiljem. Po želji lahko zelenjavi dodamo še olive ali kapre.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

4 zrezki tune po 15 dag

sol, poper

1 limona

olivno olje

malo masla

4 češnjevi paradižniki

1 zelena paprika

1 strok česna

po nekaj cvetov cvetače in brokolija

1 večji korenček

nekaj vejic peteršilja

 

Tunino premažemo z malo olivnega olja in pokapljamo z limoninim sokom. Korenček ostrgamo in narežemo na kolobarje ali kocke ter ga skupaj s cvetovi brokolija in cvetače blanširamo (dve minuti kuhamo v vreli, malo slani vodi) ter odcedimo. Papriko narežemo na kocke ali manjše rezine, paradižnik prerežemo na pol. Peteršilj sesekljamo, česen stisnemo skozi stiskalnico.

Pripravimo dve ponvi. V obeh segrejemo malo olivnega olja in masla. V eno ponev stresemo vso narezano zelenjavo in česen, posujemo z malo soli in na zmernem ognju pražimo, občasno premešamo. V drugo ponev damo tunine zrezke. Temperatura naj bo srednje močna, toliko da se stejki takoj lepo zapečejo. Šele ko jih obrnemo, jih posujemo s soljo in poprom. Tuno pečemo nekaj minut na vsaki strani, v sredini mora ostati rožnate barve, ne sme se pa več cediti sok.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta