Samozvani zdravilec, ki je po 50 tisoč dolarjev prodajal otroke

Zora Štok Zora Štok
24.02.2019 06:18

Nezaslišan škandal v Braziliji, priprli so Joaja Teixeiro de Fario, ki se je razglašal za Boga, operiral z mislimi, imel farmo otrok, ki so jih rojevale posiljene ženske. K svetovni slavi mu je naivno pomagala tudi Oprah Winfrey.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V mestecu Abadiania, blizu brazilskega glavnega mesta Brasilia, se je končala pošastna pot zločinskega zdravilca.  
Profimedia

Brazilija si še ni povsem opomogla od škandala, ki je državo pretresel sredi lanskega decembra. V rokah policije se je 17. decembra namreč znašel 77-letni Joao Teixeira de Faria, samozvani zdravilec, ki se je med tistimi, ki v to verjamejo, proslavil tudi kot kirurg, ki operira z mislimi. Bil je vodja nekakšne verske sekte, a tudi posiljevalec in glavni organizator farme, na kateri so zadrževali dekleta in ženske, ki so morale rojevati otroke. Te je potem prodajal zakoncem, ki niso mogli imeti svojih otrok. Po desetih rojstvih so žensko ubili, so pričale njegove nekdanje pripadnice. Zdaj je de Faria v zaporu v Goianii, za zdaj je obtožen več posilstev, na podlagi pričanj pa tožilci širijo seznam obtožb zoper njega.

Ana Keyla Teixeira Lourenco, žena samorazglašenega Boga, je slavila partnerjeve metode.
Profimedia

Po desetih letih rojevanja so ženske pobili

De Fario je sprva obtožilo 200 žensk, njegovih žrtev, ki pa so se nekako izvile iz čvrstega prijema sekte. A ko so se pojavila ta pričevanja, se je usul pravi plaz in de Fario je posilstev in drugih zlorab obtožilo več kot 600 žensk. Njihove izpovedi so navdale z grozo ne le Brazilijo, pač pa tudi dobršen del sveta, ne le zaradi zdravilčevega zavržnega početja, ampak tudi zaradi razsežnosti njegovega ravnanja. Še zlasti je zgražanje izzvalo odkritje aktivistke Sabrine Bittencourt, njeni izsledki so pripomogli k aretaciji zloveščega verskega vodje. Odkrila je namreč dovolj dejstev, ki so dokazovala, da je bil de Faria na čelu organizacije, ki je na posebnih farmah zagotavljala otroke, ki so jih potem prodajali parom po vsem svetu. Angleški Daily Mail navaja, da so po desetih letih rojevanja ženske preprosto ubili. Bittencourtova je svoje sume podkrepila s pričanjem več žensk na treh celinah, ki so na farmi groze kupile otroka in zanj plačale 50 tisoč dolarjev.

Zvesti sledilci so na seanse prihajali oblečeni v belo.
Profimedia

S skalpelom zarezal v oči

Zanimivo je, kako zelo slaven je bil de Faria. K njegovi svetovni slavi je pripomogla celo Oprah Winfrey, ko je leta 2013 gostoval v njeni oddaji. Voditeljica je njuno srečanje na svoji spletni strani opisala kot "blaženo", in preden se je pokazalo, kak šarlatan in kriminalec je pravzaprav de Faria, je Oprah z njegove farme prišla navdušena. Opisala je namreč, da je videla, kako je de Faria zarezal v prsi neke ženske, ki ni imela narkoze, sama pa da je posestvo zapustila z občutkom neverjetnega miru. Po razkritju početja de Farie je zapis s spletne strani izginil.
V vmesnem času je de Faria zelo dobro izkoristil reklamo, ki mu jo je naredila slavna ameriška televizijska zvezda. Po letu 2013, ko je bila oddaja na sporedu, so namreč k njemu drli verniki in bolniki z vsega sveta, de Faria pa je vneto skrbel za zdravilske posege. Svojo moč je pripisoval kralju Salomonu in trdil, da skozi njega deluje Bog. Ljudje so mu verjeli in nasedali, čeprav so bile njegove operacije prav bizarne. De Faria namreč ni operiral le "z mislimi" oziroma "psihično", kot je trdil, ampak tudi stvarno. Tako je nekaterim različne instrumente (klešče, škarje) tiščal v nos, vse dokler ni dosegel možganov, nekatere je rezal brez anestezije, nekaterim je s skalpelom zarezal v oči. On pa je trdil, in njegovi sledilci so to potrjevali, da s tem zdravi tumorje in rakava obolenja. Za povrh je bolnikom prodajal "zdravila", za katera pa se je pokazalo, da vsebujejo le ekstrakt pasijonke, z njimi je služil milijone.

Zasebna seansa z božjim zdravilcem

Oprah Winfrey je ena tistih, ki so bili nasedli prepričljivim besedam Johna Božjega.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta