Shakira je nekdanjemu možu posvetila pesem. Bo zdaj še film?

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
24.12.2023 03:30

Ko je odkrila, da jo mož, nogometni zvezdnik Gerard Pique, vara, je zahtevala ločitev, svoja čustva prelila v skladbo, zdaj pa želi posneti še dokumentarec. Bo razkrila pravo resnico o razhodu s Piquejem?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pevka svoja čustva najraje izraža s pesmijo.
Profimedia

Za 46-letnico kolumbijskih korenin je težko obdobje. V glavnem mestu Katalonije Barceloni, kjer je z družino živela vse do letošnjega poletja, ko se je z otrokoma Milanom in Sasho preselila v ameriški Miami, so jo namreč obsodili utaje davkov. Še večji udarec pa ji je prizadejal njen zdaj že bivši mož Gerard Pique, s katerim je v na videz srečnem in skladnem zakonu vztrajala enajst let. Nogometni zvezdnik jo je namreč prevaral, in to v družinskem domu, njegova deset let starejša žena pa naj bi ga bila za nameček, če je verjeti zapisom v številnih rumenih medijih, pri tem zalotila. 

Še več: za razkritje prevare naj bi bil kriv kozarec marmelade. Ko se je nekega dne Kolumbijka vrnila s potovanja domov, je ugotovila, da v kozarcu manjka marmelada. Postala je sumničava, saj je namaz iz sadja jedla samo ona, medtem ko ga njen mož in otroka niso marali. Kaj kmalu je izvedela, da je nogometaševa afera s precej mlajšim dekletom trajala veliko dlje, kot si je mislila. Piqueja pa je nato, ko se je o njegovih skokih čez plot začelo polemizirati v javnosti, ki je bila razdeljena - nekateri so sočustvovali s pevko, drugi so se postavili v bran nogometašu, razkrinkala še brazilska lepotica, model, Playboyeva zajčica, voditeljica in mis bumbum 2015 Suzy Cortez. V javnosti je obelodanila, da je nekdanji nogometaš Barcelone z njo vzpostavil stik po instagramu in ji poslal več neposrednih in opolzkih sporočil.

Velika ljubezen je po enajstih letih zbledela.
Profimedia

120 milijonov ogledov v štirih dneh

To je bilo dovolj, da se je zvezdniški zakon znašel v hudih težavah. Shakira in Gerard Pique, ki sta se spoznala pred nogometnim svetovnim prvenstvom leta 2010 - za katero je Kolumbijka posnela uradno pesem Waka Waka, Španija s Piquejem pa je nato postala svetovna prvakinja -, sta si v javnosti dotlej venomer izkazovala ljubezen in imela drug o drugem samo besede hvale, zato sta veljala za enega najbolj skladnih slavnih parov na svetu. Pogosto so se v medijih pojavljale fotografije srečne družine na dogodkih in potovanjih. Shakira nezvestobe svojemu možu ni odpustila. Kako zelo jo je prizadel, je pop in modna ikona nakazala že s skladbo Bzrp music sessions Vol. 53, ki je v samo štirih dneh od izida zabeležila več kot 120 milijonov ogledov in postala svetovna uspešnica. V njej pevka španskemu nogometašu očita, da je v zvezi s pol mlajšo, 23-letno študentko odnosov z javnostmi Claro Chio Marti, ferrarija (v simboličnem smislu Shakiro) zamenjal za twinga (ljubico), rolex pa za casio. Gerard Pique ji ni ostal dolžen. Nekdanji branilec Barcelone in španske reprezentance se je najprej fotografiral z uro znamke Casio, za katero je v objavi na družbenem omrežju zapisal, da je večna, kmalu zatem se je na enega od svečanih dogodkov pripeljal v belem twingu.

Shakira se je ponovno bolj posvetila glasbeni karieri.
Profimedia

Sledilo je poslabšanje odnosov med zakoncema in celo pranje umazanega perila v javnosti. Zvezdnica je v enem od intervjujev izpostavila svojo starševsko vlogo in potarnala nad medijskim obleganjem v katalonski prestolnici, zaradi česar je tudi sklenila, da se preseli v ZDA. Piqueju pa je očitala, da je za njegovo nogometno kariero žrtvovala svojo.

Za Elle je izjavila, da je vso energijo in ljubezen vložila v njun odnos in družino: "Gerard je želel igrati nogomet in osvajati naslove, jaz pa sem ga pri tem podpirala. Svojo kariero sem postavila na stranski tir in se preselila v Španijo, da bi lahko on igral nogomet in osvajal lovorike. To sem storila iz ljubezni." Česar po eni strani danes ne obžaluje, je pristavila. "Ker se nisem ukvarjala s svojo kariero, sta najina otroka imela ves čas na razpolago vsaj svojo mamo. Z njima sem spletla izjemno in nezlomljivo vez, ki nas povezuje," je pristavila.

Pique: "Rada bi si pridobila javnost"

Takšne izjave pa so močno zmotile Shakirinega nekdanjega moža. Španskim medijem je zatrdil, da z obrekovanjem Shakira poveličuje svojo vlogo v zakonu in zavaja javnost z neresničnim prikazom njihove družinske idile. "Moja bivša žena se namerno prikazuje kot žrtev, da bi pridobila simpatije javnosti," je prepričan Pique, pravi, da pevka s tem ves čas krši dogovor, ki sta ga sklenila še pred začetkom ločitvenega postopka, ko sta se po nogometaševih besedah dogovorila, da umazanega perila ne bosta prala v javnosti. S tožbami je zagrozil tudi številnim medijem, ki pišejo, kot je dejal, neresnice o njegovem zakonu s Shakiro in blatijo njega in njegovo zasebnost.

Skrbništvo nad sinovoma je dobila pevka.
Profimedia

Kljub nagajanjem sta slavna nekdanja zakonca novembra lani vendarle sklenila pomemben dogovor o skrbništvu nad otrokoma, potem ko je Pique napovedal konec profesionalne športne kariere in odhod iz nogometnega kluba Barcelona. Skrbništvo je pripadlo Shakiri, ta pa se je nato odločila, da se z otrokoma preseli v ZDA. A pevko je v Španiji čakalo sojenje zaradi domnevnih davčnih goljufij. Med letoma 2012 in 2014 namreč po navedbah tožilstva ni plačala 14,5 milijona evrov davka na dohodek.

Shakirin odvetnik Pau Molins je v intervjuju za El Mona na RAC 1 izjavil, da bi njegovo stranko stalo veliko manj, če bi se zaljubila v Sergia Ramosa namesto v Gerarda Piqueja. Poudaril je, da če Shakira ne bi živela v Kataloniji, bi se izognila trem od šestih kaznivih dejanj, ki so ji očitana. V Madridu namreč ni davka na nepremičnine. "Toliko govorijo o enakopravnosti Špancev, a če si prebivalec Katalonije, lahko greš v zapor zaradi kaznivega dejanja, v Madridu pa to ni mogoče, ker tam ni davka na nepremičnine. Če bi se zaljubila v Sergia Ramosa namesto v Gerarda Piqueja, bi jo to stalo veliko manj denarja," je dejal Molins in dodal, da je Shakira nedolžna in da ni želela ogoljufati države. "Davčno področje je za svetovne umetnike, ki so vedno v gibanju, zelo zapleteno vprašanje," je dodal. A tudi tukaj je nedavno sledil epilog.

Kolumbijska pop zvezdnica je v okviru poravnave, ki jo je sklenila s španskim državnim tožilstvom, plačala 7,3 milijona evrov kazni, s čimer se bo izognila sojenju zaradi davčne utaje. Shakira naj bi bila po pisanju francoske tiskovne agencije AFP sprejela tudi triletno pogojno kazen.

Ženske so se znašle na prelomnici

A vojna med nekdanjima zakoncema se, kot kaže, nadaljuje: po pesmi bi lahko Shakira posnela tudi film, v katerem bo podrobno spregovorila o razhodu s slavnim nogometašem, je pred kratkim poročal Daily Mail. Mnogi so začeli upati na film, saj je pevka obkrožena s snemalci, ki ji sledijo. Poleg tega, da bo prihajajoči film osredotočen na težke trenutke, ki so sledili razhodu z nogometašem, naj bi pevka spregovorila o davčnih težavah. Navedbe so še vedno nepotrjene, a film naj bi bil prvič predvajan prihodnje leto. Kakšnega žanra bo, ni znano, a vse bolj se zdi, da pevka res nekaj snema. "Jasno je, da Shakira snema gradivo za dokumentarni projekt, dokumentarec ali resničnostni šov," je potrdila novinarka Lorena Vazquez.

Veljala sta za skladen par.
Andreu Dalmau

In medtem ko slavni nogometaš uživa v ljubezenskem razmerju z mlajšo Clare Chie, s katero je prevaral tedanjo ženo, se Shakira ni umaknila iz javnosti, temveč se udeležuje številnih družabnih dogodkov. "Ugotovila sem, da sem bila zaljubljena v predstavo o ljubezni. A zdaj nanjo gledam z druge perspektive, spoznala sem, da sem sama sebi popolnoma dovolj. To je vse, kar potrebujem. Ko se ženska sooči s težavami, postane mnogo močnejša. Čutim, da sem močnejša od levinje. To je posledica življenja z bolečino. A sprejela sem tudi bolečino. Čeprav se ti sanje razblinijo, lahko živiš naprej, to želim pokazati tudi svojima otrokoma," je še dejala v enem od zadnjih intervjujev. V njem je tudi povedala, zakaj je svoja čustva izlila v pesem o svojem nekdanjem možu. "Do svojih poslušalcev sem bila letos globoko iskrena. Besedila pesmi so bolj zgovorna kot vse moje besede, glasba je moja katarza, moja terapija, je bolj učinkovita kot obisk pri psihologu. Čutim dolžnost, da uporabim svoj glas in ga posodim tudi drugim. Ženske smo se znašle na prelomnici - lahko se podpiramo in si stojimo ob strani, lahko pa druga drugi obrnemo hrbet. Kot je večkrat rekla nekdanja ameriška državna sekretarka Madeleine Albright: V peklu je poseben prostor za ženske, ki ne podpirajo drugih žensk."

Pojavljajo pa se tudi prva ugibanja o Shakirinem ljubezenskem življenju. Letos poleti so se tabloidi razpisali, da naj bi se bila 46-letnica zabavala z osem let mlajšim voznikom formule ena Lewisom Hamiltonom, vendar sta oba govorice o njuni romanci bolj ali manj zanikala. Prav tako so pevko fotografi kar nekajkrat ujeli v družbi s filmskim igralcem Tomom Cruisom.

Embed Video

Shakira je svojo jezo izlila v pesmi BZRP Music Sessions.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta