Slavne in nesramno bogate: Rihanna, Taylor Swift, Kim Kardashian, Kylie Jenner, Madonna, Beyonce in Reese Witherspoon

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
03.09.2023 02:30

Forbesova lestvica je razkrila, katere so najbolj "težke" slavne ameriške zvezdnice - po obsegu premoženja, seveda. Rihanna je pred Taylor Swift, sledijo Kim Kardashian, Kylie Jenner, Madonna, Beyonce in Reese Witherspoon.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rihanna je znana po ekstravagantnem oblačenju. Konec koncev je solastnica znamke Fenty Beauty.
Epa

Forbesova lestvica je to poletje razkrila imena slavnih Američank, ki imajo pod palcem pravo bogastvo, zelo dobro znana tudi širši javnosti. Seznam sicer vključuje najuspešnejše podjetnice, direktorice, vplivnice, manekenke ter glasbene in igralske zvezdnice s stalnim prebivališčem v Združenih državah Amerike. Najvišje med glasbenicami in igralkami so Taylor Swift, Rihanna, Kim Kardashian in Reese Witherspoon, ki denarja, kot so povedale, niso ne podedovale in ne dobile od bogatih soprogov, ampak so ga same zaslužile, na kar so izredno ponosne in lahko dolarje, kot je izjavila Rihanna, brez kančka slabe vesti tudi zapravljajo.

Pa poglejmo, kdo se je uvrstil na sam vrh lestvice. 35-letna Rihanna je najuspešnejša glasbenica na seznamu, z neto vrednostjo 1,4 milijarde dolarjev se je uvrstila na 20. mesto najbolj bogatih Američanov in je s tem prehitela lani najbolje uvrščeno pevko Taylor Swift. Rihhana je solastnica znamke Fenty Beauty skupaj s francosko luksuzno trgovsko verigo LVMH; lani se je njen prihodek od Fenty Beauty podvojil. Ima tudi 30-odstotni delež v liniji spodnjega perila Savage x Fenty, leta 2021 naj bi bilo podjetje, ki ga proizvaja, vredno milijardo dolarjev. Slavna pevka je v začetku avgusta glasbeniku ASAP Rockyju v Los Angelesu rodila drugega otroka. Ime dečka še ni znano, govori pa se, da se verjetno začne na črko R. Novico o nosečnosti je svojim oboževalcem sporočila februarja letos, med nastopom v polfinalu Super Bowla. Maja 2022 se je slavni par razveselil prvega otroka, dečka pa so poimenovali RZA Athelston Mayers. Zvezdnica je v obeh nosečnostih požela ​precej pozornosti tudi zaradi nenavadnega stila oblačenja. Ponavadi zaradi razgaljenega nosečniškega trebuščka. Da ga je naredila še bolj vidnega, je običajno izbrala kratek top, ki je komajda pokril njeno oprsje. Veliko pozornost je pritegnila, ko so jo fotografi ujeli v restavraciji s hitro pripravljeno hrano, kamor je prišla oblečena v kratek top, lahke kavbojke iz pranega džinsa in plašč do tal z natisnjenimi bankovci za 100 dolarjev, videz pa dopolnila s črnimi škornji, srebrno ogrlico in lasmi, spletenimi v kito. Njen enoletni malček v kavbojkah in ujemajoči se denim jakni se je izkazal za enako elegantno postavo, čisto po vzoru mame.

Taylor Swift služi milijone s svojimi koncerti, z delom denarja pa nagradi ekipo, brez katere šov ne bi bil šov, kot pravi.
Profimedia

Dobiček razdelila med svoje uslužbence

Taylor Swift, ki je stara 33 let, je druga najbolj dobičkonosna glasbenica na lestvici in je na 34. mestu z neto vrednostjo 740 milijonov dolarjev. Forbes pripisuje vir njenega bogastva dvema linijama dohodka - njeni glasbi in njenemu kozmetičnemu imperiju Fenty Beauty. Je pa dejstvo, da pevka z glasbo služi milijone. Tudi letos je po pisanju ameriških tabloidov na dobri poti, da njena odmevna turneja Eras postane ena najbolj dobičkonosnih turnej vseh časov. Pevka se je odločila, da del dobička v obliki denarne nagrade nameni svojim zaposlenim, ki pripomorejo k dobro izvedenim šovom - dala jim je denarno nagrado v skupni vrednosti 55 milijonov dolarjev, so za revijo People potrdili dobro obveščeni viri. Dejali so, da je denarno nagrado nakazala vsem zaposlenim na turneji - od plesalcev in postavljavcev odra do tonskih tehnikov in kuharjev.

Posebno radodarno naj bi bila zvezdnica obdarila tovornjakarje, ki delajo zanjo. TMZ namreč poroča, da je pred koncertom v Santa Clari vsakemu nakazala 100.000 dolarjev. Na turneji Eras ima po poročanju tabloida zaposlenih približno 50 voznikov produkcijskih tovornjakov, ki prevažajo njeno opremo, kar pomeni, da je Taylor Swift zanje namenila približno pet milijonov evrov.

Nadvse priljubljena pevka je v začetku meseca razveselila svoje zveste oboževalce z napovedjo, da bo 27. oktobra izdala nov album 1989 - Taylor's Version. To bo še ena izmed na novo posnetih različic njenih starih albumov, za katere je izgubila nadzor nad vsemi pravicami.

Kim Kardashian ima menda kar 1,2 milijarde dolarjev. ​
Reuters

Za torbico plačala sto tisočakov

Kim Kardashian, ki je zaslovela kot zvezda resničnostne televizije, preden se je posvetila poslovnim podvigom, sledi takoj za Rihanno na 21. mestu z zaslužkom v neto vrednosti 1,2 milijarde dolarjev. Denar služi s svojim podjetjem za oblikovanje telesa SKIMS in linijo za nego kože. Večina njenega premoženja izvira iz deleža v podjetju za oblikovanje postave. Zvezdnica svojega bogastva ne skriva, saj tudi zelo razkošno živi, s čimer se rada pohvali svojim oboževalcem. Nazadnje so jo fotografi ujeli v objektiv, ko se je skupaj s hčerko North West vrnila iz Japonske, kamor je s svojim zasebnim letalom, vrednim 150 milijonov dolarjev, odletala po nakupih. Resničnostna zvezdnica in podjetnica je v roki držala torbico Birkin v obliki krokodila, ki je po pisanju ameriških tabloidov vredna od 60.000 do več kot 100.000 dolarjev. V rokah North pa je bilo opaziti izjemno iskano torbico Louisa Vuittona Takashi Murakami Cherry Duffle Bag, ki pa ni tako pregrešna draga, kot je torba njene mame, stala naj bi okoli 7900 dolarjev. Desetletnica je že pred časom v skupnem intervjuju z mamo izjavila, da ima rada draga darila, njena mama pa da ji uresniči vsako željo.

Kylie Jenner se rada razkazuje.
Profimedia

Na Forbesov seznam najbogatejših Američank se je uvrstila tudi mlajša sestra Kim Kardashin, Kylie Jenner, ki šteje 25 let. Pristala je na 38. mestu z neto vrednostjo 680 milijonov dolarjev. Tako kot Kim tudi ona največ denarja porabi za torbice in lepotne operacije.

Kraljevsko praznovanje rojstnega dneva

Madonna, ki je nedavno dopolnila 65 let, je na 45. mestu z neto vrednostjo 580 milijonov dolarjev. Z zvezdnico, ki je konec junija zaradi hude okužbe pristala na intenzivni negi, je zdaj že mnogo bolje. Dobro okreva in se že pripravlja na svetovno turnejo, ki jo je morala zaradi zdravstvenih težav pred tem odpovedati; nove datume koncertov je že objavila. Praznovanje njenega rojstnega dneva je bilo po poročanju medijev kraljevsko, kot se za kraljico popa spodobi. Madonna se je odločila, da obišče Lizbono, kjer je med letoma 2017 in 2020 tudi živela, in skupaj s prijatelji praznuje v eni od prestižnih restavracij. Svojo podjetnost in smisel za modo pa je glasbenica, kot kaže, prenesla tudi na svojo hčer Lourdes Leon, ki nedavno imela glavno vlogo v reklamni kampanji torbic znane znamke Dion Lee.

Madonna je že ničkolikokrat dokazala, da premore tudi podjetniško žilico, to je prenesla tudi na hčerko.
Reuters

Med snemanjem je nosila le torbice, torej je bila popolnoma razgaljena, s torbicami pa je prekrila intimna mesta. 26-letna Lourdes s polnim imenom Lourdes Maria Lola Ciccone Leon je manekenka, plesalka in pevka, tako kot njena mama pa rada šokira z nenavadnimi, pogosto skopimi outfiti, pa tudi s precej drznimi poslovnimi potezami.

Nakit kupujeta mati in hči

Med bogate slavne in znane Američanke sodi tudi 41-letna Beyonce. Znašla se je na 48. mestu z neto vrednostjo 540 milijonov dolarjev. Beyonce se je razširila tudi v modno industrijo s svojo linijo Ivy Park, večina njenega bogastva pa izhaja iz njene kariere solo pevke in časa z Destiny's Child. Pevka je s svojim soprogom, prav tako glasbenikom Jay-Z-jem, tudi letos dopustovala le nekaj kilometrov od nas, na Hrvaškem. Odločila sta se za razkošne počitnice, po poročanju hrvaških medijev, sta tam zapravila kar nekaj denarja. Na dubrovniškem letališču sta pristala z zasebnim letalom, od koder sta se zavarovana s telesnimi stražarji odpravila na najeto luksuzno superjahto, dolgo 107 metrov.

Beyonce je del svojega premoženja ustvarila z modno linijo Ivy Park​Arrives.
Reuters

Zakonca svoj denar rada "investirata" v nakup pregrešno dragega nakita. Beyonce je že večkrat sodelovala s podjetjem z luksuznim nakitom Tiffany & Co. V zadnji njegovi kampanji Lose Yourself in Love je predstavljala bleščečo diamantno ogrlico. Kampanjo je spremljala pesem Summer Renaissance, ki jo je pevka izdala na albumu Renaissance. Po njenih stopinjah, kar se tiče ljubezni do dragega nakita, gre njena hči Blue Ivy. Staršema se rada pridruži na prestižnih gala dražbah in na njih tudi sodeluje. Tako se je enajstletnica odločila, da bo svoj loparček dvignila, ko so ponudili diamantne uhane Lorraine Schwartz, ki jih je nosila tudi njena babica in soustanoviteljica dogodka, Tina Knowles, njihova lastnica pa je bila nekoč celo Beyonce. Za diamantne uhane je ponudila več kot 80 tisoč evrov. Na družbenih omrežjih je hitro zaokrožil posnetek najstnice, ki je aktivno ponudila svoj prispevek, na videu pa so vidni tudi začudeni odzivi gostov na njeno reakcijo.

Reese Witherspoon je najbogatejša igralka na svetu.
Profimedia

Otroci so njeno največje bogastvo

Igralka Reese Witherspoon je na lestvici osvojila 59. mesto z neto vrednostjo 440 milijonov dolarjev. Po Forbesu je najbogatejša igralka na svetu, saj naj bi bila zaslužila 20 milijonov dolarjev za glavno vlogo v desetih epizodah svoje uspešnice The Morning Show. Igralka se je letos po enajstih letih zakona ločila od moža Jima Totha. Par, ki ima enega otroka, je novico sporočil na družbenem omrežju, kjer je zapisal, da sta skupaj preživela čudovito obdobje, sedaj pa gresta vsak svojo pot. "Ko odpirava naslednje poglavje, je najina največja prioriteta najin sin in cela družina," sta zapisala v izjavi za javnost. Ima pa ameriška zvezdnica še 23-letno hčerko Avo, s katero sta nedavno razveselili svoje sledilce na družabnih omrežjih. Objavili sta namreč fotografijo, na kateri sta pozirali v belih kopalnih haljah, bili podobno naličeni, lase pa sta imeli rahlo skodrane. Zvezdničini oboževalci so takoj opazili podobnost med mamo in hčerko in nanjo opozorili med komentarji. Rees je nedavno v enem od intervjujev tudi izjavila, da so njeno bogastvo otroci, ne pa denar in premoženje, ki si ga je ustvarila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta