Da bi se svet prebudil iz tople juhe

Jana Juvan Jana Juvan
29.12.2018 05:17

Dr. Gregor Prosen, urgentni zdravnik

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janko Rath

V osebni in globalni sferi je odgovor na to, kaj si želim v novem letu, dokaj kratek in jedrnat. Zase si želim predvsem več časa s svojimi najbližjimi. Zato obenem zaveza, da si bom ta čas vzel. In pregovorna želja o zdravju. Naj kot pozitivni urok ščiti mene in moje.
Na globalnem parketu bi si želel, da bi nekateri izmed najpomembnejših akterjev odrasli. Imena poznamo, ni jih treba ponavljati. Ampak v to verjetno ni upati, zato mi ostane samo zares pomembna želja; da bi se svet prebudil iz tople juhe, v kateri se kot žabe kuhamo, in dejansko začel korakati v smeri uresničevanja pariškega dogovora o omejevanju učinkov podnebnih sprememb. Z odločnostjo in hitrimi koraki. Še bolje, začnimo kar 'laufat' v tej smeri. Prve posledice podnebnih sprememb so že jasno vidne, a najhujše šele prihaja! Ne upam si niti predstavljati, kakšen bo svet, ko bo moj otrok iskal svoje mesto pod (prevročim) soncem!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta