Dobra vest iz Ilkinega tabora

Bojan Bauman Bojan Bauman
16.03.2019 05:55
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Zadnja razveseljiva vest iz slovenskega smučarskega tabora prihaja iz Švice - kolenske vezi Ilke Štuhec se bodo tokrat zacelile brez operacije. Največ veselja je seveda v Ilkini ekipi. Nova operacija bi jo znova, še sedmič, začasno zaustavila pri delu, ki ga najraje opravlja - smučanju.
Seveda že dolgo ne gre samo za užitek, za Ilko je smučanje tudi posel. Sezono nazaj, ko ni tekmovala, so še nekako zakrpali in moštvo je ostalo nespremenjeno. Nova negotovost pa bi lahko prinesla tudi tovrstne skrbi. Ekipa po prihodu dodatnega serviserja še bolje funkcionira. A ljudje okoli Ilke si morajo sproti zaslužiti plačo in imajo hkrati visoke ambicije.
In kar je najbolj pomembno: Ilka bo zaradi nove poškodbe izgubila najmanj, kar je mogoče. V teh dneh je bila za medaljo v smukaški razvrstitvi tekem za svetovni pokal v igri in tudi brez zadnjih dveh nastopov, pristala pa je na četrtem mestu. A precej bolj pomemben je bil njen letošnji smukaški naslov na svetovnem prvenstvu, kjer je odpeljala tekmo sezone in bila za to bogato nagrajena. Ubranila je naslov svetovne prvakinje v smuku.
Sicer letošnja sezona zanjo ni bila najuspešnejša. Tisto izpred dveh let, ko je v hitrih disciplinah povsem dominirala, bo tudi v prihodnosti težko ponoviti. Največja konkurenca so ji trenutno Avstrijke, ki so v smukih za svetovni pokal pobrale vse medalje in imajo najmočnejšo ekipo. Pozimi se je sicer poslovila velika Lindsey Vonn, z 82 zmagami v svetovnem pokalu serijska zmagovalka. A konkurenco je okrepila vrnitev Italijanke Sofie Goggie, ki bo nedvomno ena največjih favoritinj za zmage v hitrih disciplinah v naslednjih letih.
Zadnji tekmi sta torej minili brez Štuhčeve in hitro se je pokazala vrzel, ki jo imamo v slovenski vrhunski smučariji - Slovenija brez Mariborčanke v hitrih disciplinah ne obstaja. Pa še to je treba ugotoviti, da Štuhčeva z reprezentanco Slovenije skorajda nima stičnih točk, saj že celotno kariero deluje s svojo ekipo, solo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta