(INTERVJU) Anže Kopitar: Kar zamerim Slovencem, je, da ko enkrat ne gre, se hitro obrne, da greš od junaka do bedaka

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
11.07.2020 07:00

“Rad bi ostal, a tudi Gretzky je moral oditi, to je pač biznis,” pravi 32-letni hokejski superzvezdnik NHL, ameriški rasizem pa je spoznal skozi pripoved temnopoltega prijatelja. V epidemiji, povezani s koronavirusom, smo videli, da so prav vsi v sistemu, od zdravnikov, medicinskih sester in čistilk, pomembni faktorji, da se svet lahko vrti naprej," dodaja Anže Kopitar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Kljub koronakrizi ste svojo hokejsko akademijo na Bledu uspešno izpeljali, najbolj pomembno je, da ni odpadla, mnogi organizatorji so poletne kampe odpovedali. Kako ste to dosegli?
"Bolj smo upali kot pa verjeli, s Tomažem Razingarjem in prijatelji smo se pogovarjali, da bomo čakali do zadnjega, kako in kaj bo. Če bi morali odpovedati, bi tistim, ki so plačali vnaprej, denar vrnili ali prenesli na drugo leto, ampak smo uspeli."
Koliko se vas druži na ledu? Imate kar dva termina, za mlade in za rekreativce, kaj počnete?
"Delamo po skupinah, dva tedna, prejšnji teden je bilo okoli 60 otrok, ta, zadnji teden še nekaj več. Prejšnji teden smo imeli tudi skupino rekreativcev, ki smo jim predstavili priprave in trening, in velika večina je bila povratnikov, tako da, kot kaže, uživajo, ker se vračajo. Ta teden pa imamo tudi skupino 23 igralcev do 19 let, ki se spogledujejo s tujino, in jim omogočamo treninge, da se lahko privadijo na led. Zanje je akademija odskočna deska za pripravo na sezono."

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.