(INTERVJU) Zoran Kesić: Vidim, da Slovenci spremljate naše norce. Vam manjka ta naš cirkus? Takoj menjam z vami

Jon Knez Jon Knez
17.02.2024 21:47
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zoran Kesić že deset let s sodelavci ustvarja satirično oddajo 24 minut z Zoranom Kesićem. 
Zoran Kesić že deset let s sodelavci ustvarja satirično oddajo 24 minut z Zoranom Kesićem. 
Robert Balen
V beograjski soseski Vračar smo se srečali s srbskim televizijskim voditeljem in komikom Zoranom Kesićem. Več kot deset let že s sodelavci ustvarja priznano oddajo 24 minut z Zoranom Kesićem, v kateri skozi satiro komentira aktualno politične dogodke. Znan je po norčevanju iz predsednika Aleksandra Vučića in njegovih zvestih sodelavcev. Je oster nasprotnik nacionalizma. V nadaljevanju preberite:

 

- Deset let že imate oddajo. Trajate skoraj tako dolgo, kot je Vučić na oblasti. Glede na politično situacijo vam idej za oddajo verjetno skoraj nikoli ne zmanjka, kajne?

 

- O inspiraciji: "Inspiracijo za oddajo črpamo v laži. Da​nes si patriot, če sovražiš sosede. To je za nas laž, iz katere se radi norčujemo. Smatramo, da je patriotizem to, da narediš družbo tako, da bo imela najboljše odnose s sosedi."

 

- O nemoči opozicije: "Naš narod potrebuje vodjo, pastirja. To se vidi skozi zgodovino. Radi imamo moč. Če bi nekdo imel moč, da premaga Vučića, bi bilo drugače. Moramo upoštevati tako mentaliteto. Človeka, ki bi bil sposoben premagati Vučića, za zdaj v Srbiji ni."

 

- O odnosih med sosednjimi narodi: "Želim si, da se zbližamo in povežemo v kulturi, umetnosti, hecu. Bolje se razumemo Slovenci in Srbi kot pa Srbi in Avstrijci. Norvežan me ne bo razumel, ko ga bom poslal v p. m., ti pa boš. Ko ti bom rekel 'kje si, pička'​​, boš rekel '​evo me, stari!' Vedel boš, da sem te preklel, ker te imam rad. Spet se moramo začeti kleti in se imeti radi. V inat tistim, ki nas spet želijo spreti."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta