Kolumna Alenke Strdin Košir: Strah biti zdravnica

Alenka Strdin Košir
16.03.2024 07:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Danilo Škofič
Strah me je odpreti dnevne novice. Prav vsakič najdem kak prispevek na temo zdravnikov. In to ne pozitivnega. Negativna propaganda proti zdravnikom je dosegla vrhunce. Tako hudo v petindvajsetih letih, odkar sem zdravnica, še ni bilo. Berem izjave novinarjev, predsednice, premierja in drugih vodilnih politikov o zdravnikih, naši poklicni etiki, o tem, kako se okoriščamo na račun bolnikov, kako smo krivi za nedelujoč sistem ... Obkrožena sem z zdravniki in drugimi zdravstveni delavci, ki zelo predano opravljamo svoj poklic v dobro bolnikov in preko vseh zakonsko sprejemljivih delovnih obremenitev. Zato me vsak tak prispevek prav zaboli in hrani moj strah.

Nekako strah me je tudi hoditi na druženja s prijatelji, ki ne delajo v zdravstvu. Težko se je izogniti debatam o zdravnikih in tudi najožji prijatelji so v tem javnem duhu prepričani, da smo grabežljivi in zahtevamo nemogoče. In ne vidijo, kako smo vsi ujetniki istega nedelujočega sistema ... Ti isti prijatelji seveda nimajo nobenih pomislekov dvigniti telefon in poklicati, ko potrebujejo zdravstvene usluge. Nihče ne želi po regularni poti skozi zdravstveni sistem, ki ne deluje za nikogar.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta