(O KNJIGI) Michelle Obama: Moja zgodba

Zvezdana Bercko Zvezdana Bercko
11.05.2019 02:49

Avtobiografija ženske, ki se je znašla na nenavadnem potovanju; ne zgodba prve dame, ampak zgodba črnskega dekleta, ki je prišlo v Belo hišo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

“Čas se začenja zdeti drugačen. Hčerki, ki sta v Belo hišo prišli s punčkami, odejo Dekico in plišastim tigrom Tigrom, sta zdaj najstnici, mladi ženski z načrti in lastnima glasovoma. Mož se po svoje prilagaja življenju po Beli hiši, sam lovi sapo. Jaz pa sem tukaj, na tem novem kraju, in veliko imam povedati.” Michelle Obama po odhodu iz Bele hiše ni sedela križem rok. Napisala je obsežno avtobiografijo, ki je po vsem svetu rušila prodajne rekorde, zdaj smo jo v prevodu Jureta Šešeta dobili tudi v slovenščini.
Čeprav jo poznamo predvsem kot (nekdanjo) prvo damo ZDA, pa je Michelle obdobju, preživetem v Beli hiši, namenila relativno majhen del knjige. To namreč ni pripoved prve dame, ampak je Michellina zgodba, ali, kot pravi sama, zgodba običajnega človeka, ki se je znašel na nenavadnem potovanju. “S tem, ko sem povedala svojo zgodbo, upam, da bom pomagala ustvariti prostor za druge zgodbe in druge glasove, razširiti dohodno pot, ki določa, kdo spada zraven in zakaj.”

Založba: Učila International; Prevod: Jure Šešet; Uredila: Branka Fišer; Leto izdaje: 2019; Št. strani: 510; Vezava: trda; Cena: 29,90 evra.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta