Paranoja

Vojislav Bercko Vojislav Bercko
20.04.2019 05:21
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

O, groza, ni bil Ahmed, bil je morda Jacques. Ni bil teroristični napad, bila je navadna nesreča, kratki stik na električni napeljavi. Mnogim evropskim konspirativistom z desnega in skrajno desnega pola so se v minulih dneh sesule sanje hitreje kot 93 metrov visoki leseni stolpič na znameniti pariški katedrali Notre Dame, ki jo je v ponedeljek zvečer zajel strahoten požar in o kateri je govor v tem komentarju. Skratka, zgodilo se je nekaj podobnega, kot bi se lahko v kateri koli cerkvici ali domu na Slovenskem. Žalostno, boleče, a brez ozadij.
Toda družbena omrežja Facebook, Instagram, Twitter in druga so gorela bolj kot večstoletni hrastovi tramovi in opaži v cerkvi. Mnogi, zlasti politiki tiste zgoraj omenjene usmeritve, so znova zamudili priložnost, da bi bili - preprosto tiho. V tiskanih izdajah Večera smo se načrtno izognili temu, da bi prilivali njihovega olja na ogenj, toda zdaj je čas, da jih povzamemo, necenzurirano in nelektorirano. Kajti vseeno gre za izvoljene predstavnike ljudstva, ki bi morali paziti na besede. "Uradno nesreča? Krščanska Notre Dame je že bila žrtev napada islamistov. Evropa si zatiska oči pred spopadom civilizacije in barbarstva, ki na njenih tleh vse bolj plamti," je zapisal poslanec SDS Branko Grims. Njegov strankarski kolega Žan Mahnič pa je tvit začel z latinskimi besedami "Ecce, quomodo moritur iustus", nato pa je v slovenščini pripisal: "Glejte, kako umira krščanska Evropa! Barbari, ki prihajajo, in so že tu, pa odpirajo šampanjce in se veselijo." Svoje je dodal na twitterju tudi njun nadrejeni, predsednik SDS Janez Janša: "Grozljiva simbolika goreče katedrale ravno pred Veliko nočjo. #EvropskiSept11? Nehote ponazarja načrtno razgradnjo tisočletne evropske civilizacije. Ne dovolimo, da plameni prinesejo konec. Zgolj streznitev in jekleno odločnost, novo rojstvo in vstajenje. #France #Europa"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta