(POGLED IZ PENZIONA) Negotovost, ki muči ves svet

Kam plovemo? Nas bo virus ponovno napadel, bomo obvladali gospodarsko in posledično socialno krizo, ki jo povzroča, pa tudi politično, ki se zaostruje? Pa pri tem ne mislim le na Slovenijo, enaki vzorci se kažejo po vsem svetu, ta teden pa je tudi pri nas število okuženih spet začelo naraščati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Prvič je virus prišel k nam iz naše zahodne sosede, tokrat iz vzhodnih, na Balkanu, pa nova žarišča Nemčiji, najbolj pa se širi v ZDA in Južni Ameriki, kjer se začenja zima in kjer tudi niso hoteli in znali proti njemu učinkovito ukrepati.
Evropska unija je edini predel vsega sveta, kjer so bili medicinski in vsi drugi ukrepi, od prehajanja mej, karanten, nošenja mask, zapiranje gostinskih in trgovskih centrov ter prepoved množičnih zborovanj, usklajevani med vsemi državami članicami, čeprav ne povsem enotno spoštovani. Ker ima narava pač svoje zakonitosti, niso bile le zaradi tega posledice, tako po številu okuženih, zbolelih in mrtvih kot na gospodarskem in finančnem področju, povsod enake. Ko gre pa za enotne gospodarske ukrepe, so ti pripravljeni, usklajeni pa vendarle še ne povsem, in vprašanje je, v kolikšni meri bodo. Evropska solidarnost bo na novem preizkusu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta