(POGLED IZ PENZIONA) Ezl eka ni bilo, a bo!

Ste na zadnjo majsko soboto pogrešali prireditev Poklon Ezl eku? Prvič po šestnajstih letih je umanjkal. Upam, da to ne pomeni nič drugega kot to, da spomladanskega zaradi virusa ni bilo, da pa bo morda jesenski.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fontana Mestni park
Nada Ravter

Mlada organizatorska ekipa Ezl eka je polna elana, čeprav so Ezl ek poznali le še njihovi dedje. Trdno so prepričani, da jim nič ne more preprečiti jesenskega druženja pred Astorijo (kaj pomenijo nove okužbe v Mariboru?), pa čeprav z maskami, s "komolčanjem" in s socialno distanco. Previdnostni ukrepi so nujni, saj so ezlekarji vsi po vrsti tista skupina, ki je lahko nakupovala le do desete ure. Upam, da nas bo Mojzer s himno To bil je Ezl ek in s Štraklovim besedilom o "šoli vseh nas, ki imeli smo še čas za špas" zvabil v prijetno druženje.
Ezl ek je nekaj zelo mariborskega, samo mariborskega, samo našega, vse drugo, kar se dogaja v mestu, je domačijska folklora. V dobrem in slabem. Spet je št. 1 Ljudski vrt oz. dolgo trajajoče natezanje okrog prenove tribune. Ljudski vrt, ljudsko natezanje za ljudski denar. Kako da še niso spremenili njegovega imena, saj ljudski že zdavnaj ni več. Kjer so pred leti še bila prosta igrišča, da se je mladina lahko rekreirala brez članarine, so danes parkirni prostori. Pa ne "ljudski", za ljudstvo, ampak ograjeni in s ključavnico, za nekatere, ki so med enakimi malo bolj enaki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta