Pred 50 leti v Večeru: Pa je le prišla zima

Pripravil Rok Kajzer
10.02.2024 05:00

Pripodili so se temni oblaki, najprej se je ulil dež, nato pa je pričel padati sneg, in prvič letos pobelil pohorske strmine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
8. februar 1974

Snežna zimska podoba

Pohorje je dobilo pravo snežno zimsko podobo, čeprav se iz doline ni dalo presoditi, koliko snega je. Včeraj zjutraj je bilo na pohorskih strminah 20 do 25 cm snega. Ratraki so se takoj po sedmi uri zjutraj zapodili v sneg in do dvanajstih so bile proge steptane. Za smučarje, ki so že obupali, da bodo sploh še videli sneg, lahko napišemo, da se bo zagotovo obdržal še čez vikend. Danes obratujejo vlečnice Stolp, Bellevue in Bolfenk, jutri pa bo delal še Videc. Včeraj opoldne so se na vrh pripeljali že prvi smučarji, saj sta delali z "vso paro" vlečnici Bellevue in Stolp, popoldne pa še Bolfenk. Pod hotelom Bellevue smo srečali bratca in sestrico Jožka in Suzi, ki sta z veseljem "načela" še sveži sneg in se letos prvič tudi nasankala. (sš)

Arhiv Večera
9. februar 1974

Oskar za Groucha Marxa

Znani hollywoodski komik Groucho Marx, ki v času svoje 45-letne filmske kariere nikoli ni prejel oskarja, bo to nagrado za svoj prispevek filmski umetnosti dobil na letošnji svečani podelitvi 2. aprila. V obrazložitvi je akademija za film poudarila, da oskarja podeljujejo 78-letnemu komiku za njegove enkratne stvaritve v filmski komediji, kot članu priljubljenega tria bratov Marx.

9. februar 1974

Wenzlova je najboljša slalomistka

PRVA ZLATA MEDALJA ZA LIECHTENSTEIN V ZGODOVINI ALPSKEGA SMUČANJA - V KOMBINACIJI JE PRVA FRANCOZINJA SERRATOVA - JUGOSLOVANKA JEŽEVA V SLALOMU ZELO DOBRA 25. IN V KOMBINACIJI ODLIČNA 10. Ženske so z včerajšnjim slalomom končale svoje nastope na letošnjem SP v alpskem smučanju. Zadnja disciplina je prinesla prvo zlato medaljo v zgodovini alpskega smučanja predstavnici Liechtensteina, in sicer Wenzlovi, ki je že pred tekmovanjem veljala za eno od favoritinj. /.../ Med Jugoslovankami je bila tudi to pot najboljša Ježeva, ki se je kljub hudi napaki v prvem teku uvrstila na zelo dobro 25. mesto, v kombinaciji pa je celo 10. /.../ Peter Kancler

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta