Preobrat: Prvič več časa z mobilniki v rokah kot pred televizorjem

GR.G.
17.06.2019 08:13
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Odrasli Američani so po zadnjih podatkih raziskovalnega podjetja eMarketer prvič preživeli več časa z mobilnimi napravami v rokah kakor pred televizijskim sprejemnikom. Izračunali so, da bodo letos v povprečju vsak dan mobilne telefone ali tablične računalnike uporabljali 3 ure in 43 minut, kar je za osem minut dlje, kot bodo porabili za gledanje televizije.
Da se tehtnica od TV-ja prevesi na stran mobilnih naprav, so strokovnjaki pričakovali že nekaj let. Mobilni telefoni postajajo namreč v našem življenju nepogrešljivi, v roke jih dnevno vzamemo od 100- in 120-krat. V zadnjem obdobju pa se zelo hitro spreminja tudi način, kako in za kaj vse mobilne naprave sploh uporabljamo. Z njihovo pomočjo smo vse bolj aktivni na družbenih omrežjih, zanimivo pa je, da na sorazmerno majhnih zaslonih (v primerjavi s televizijskimi), gledamo vse več serij in filmov. To je postalo nekaj povsem običajnega.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta