Prvi mož ZDA pri zdravniku: Od malce pretežkega do uradno debelega

Zvezdana Bercko Zvezdana Bercko
23.03.2019 05:00

Ameriški predsednik Donald Trump priznava, da ni pristaš zdravega življenjskega sloga, da sovraži telovadbo in solate in ima najraje hitro prehrano.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je v začetku februarja v vojaški bolnišnici opravil svoj drugi sistematski zdravniški pregled, odkar je na položaju. Pregled je trajal štiri ure, sodelovalo pa je enajst specialistov. Ugotovili so, da ima zdaj 72-letni Trump 110 kilogramov, kar je dva kilograma več kot lani. Njegov indeks telesne mase je 30, kar pomeni kategorijo debelosti. Že lani so mu svetovali, naj shujša za štiri ali pet kilogramov, in mu predpisali dieto, ker telovaditi Trump pač ne mara, pa je očitno ni upošteval. Prav tako ima še vedno povečan holesterol, zato so mu povečali dozo zdravila proti holesterolu.
Trump sam priznava, da ni pristaš zdravega življenjskega sloga, da sovraži telovadbo in solate in ima najraje hitro prehrano. Kot svojo glavno rekreacijo označuje sprehajanje po Beli hiši in stanje na javnih dogodkih. Malce bolj aktiven je le med igranjem golfa.
A ne glede na vse je njegov zdravnik Sean Conley ob koncu pregleda ugotovil, da je predsednik ZDA zelo dobrega zdravja, in povedal, da pričakujejo, da bo tako do konca njegovega predsednikovanja in dlje. Kaj drugega po burki po lanskem pregledu nihče niti ni pričakoval, zato letošnji Trumpov pregled ni bil deležen tolikšne medijske pozornosti.
Lani so ugotovili, da je Trump "malce pretežak"; pri 190 centimetrih je tehtal 108 kilogramov. Že takrat je jemal močno zdravilo proti holesterolu (izmerili so mu 223 miligramov holesterola na deciliter krvi), crestor, in sredstvo proti izpadanju las - prophecia. Nasprotno pa je bil krvni pritisk predsednika, za katerega je znano, da je nagle jeze, zelo dober - 122/74.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta