Razprodali smo naš čas

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
29.12.2018 05:58

Tatjana Dragićević, oblikovalka oblačil iz Koroške.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Petra Lesjak Tušek

Kakšno je polje osebne svobode, kako smo povezani med seboj, kakšna so naša (so)bivanja, koliko je vreden naš čas in kako ga izkoristimo, komu ga namenimo, kdo so ljudje, ki jim namenjamo pozornost - vse to so vprašanja, s katerimi se 40-letna Tatjana Dragićević letos ni soočila naključno. Težje življenjske preizkušnje ponavadi pripeljejo do novih spoznanj, vezanih tako na osebno kot na širše družbeno zavedanje. Ker je morala prevzeti skrb za bolnega očeta, saj ga ni želela preseliti v dom starejših, ker bi se ne glede na oskrbo v domu čutil preveč odrinjenega in zapuščenega, ustvarjalka, ki deluje na samostojni podjetniški poti, danes precej stvari pretresa drugače, kot bi jih sicer. Zato tudi razmišlja z več odgovornosti, a hkrati z večjo sproščenostjo. Bolj ceni čas, ki nam je na voljo, in predvsem svobodo razporejanja časa in možnosti izbire.
Ugotovila je tudi, kako pomembno je, kakšni smo do sebe in med seboj, v kakšne odnose vstopamo in kako jih (so)oblikujemo. Zato je neizmerno cenila tudi, da je ekipa sodelavk razumela njen položaj - deluje v Slovenj Gradcu v skupini več ustvarjalk obrtnic, ki imajo skupno ponudbo ročno izdelanih, unikatnih izdelkov - in da ji ni dajala občutka krivde ali kakorkoli očitala, ker zaradi osebnih okoliščin v skupini ni bila tako produktivna, kot bi bila sicer.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta