Samo prostozidarji so še manjkali!

Svetlana Slapšak Svetlana Slapšak
16.03.2019 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pot od letališča do središča Budimpešte vodi skozi dokaj zapuščena predmestja. Koliko je državo stalo, da so ob tej cesti in drugod, kjer se je imel peljati Manfred Weber, morda bodoči evropski šef, zakrili vse plakate z režečima se obrazoma Sorosa in Junckerja, dveh trenutno menda glavnih sovražnikov Madžarske? Nič ni predrago za zaščito politične koristi, zlasti odkar je evropski poslanec Milan Zver razkril, da proti junaku Orbanu ne delujejo samo "zlobni milijarder Soros, ki je Hitlerju izdajal Jude" (citat z Nove24TV), in levičarji, marveč tudi prostozidarji. George Soros, sicer Jud, se je rodil leta 1930, in je torej že pri osmih letih izdajal Jude ... Če verjamete temu, boste kupili tudi prostozidarje z njihovim zidarskim orodjem in predpasnički vred.
Nastopil je čas suše in utrujenosti: v imperialnih mediji ne vedo več, kaj novega bi vsak dan naprtili Šarcu in širokemu izboru drugih, celo njihovi anonimni komentatorji so se nekoliko utrudili od pošiljanja Milana Kučana in podobnih na pokopališče. Včeraj sem na portalu Nova24TV naštela samo sedem takih ljubeznivih želja. In kaj zdaj? Vodja je pozval k boju pa bogu in razsvetljenosti. Tukaj imamo manjšo težavo, saj je zgodovinsko razsvetljenstvo od druge polovice 18. stoletja naprej v glavnem bílo težko bitko proti cerkvi, za znanstveni pogled na svet. Seveda so znotraj cerkve obstajali tudi razsvetljeni duhovniki, ki so se tu znali opredeliti. Toda na splošno je znanost vedno veljala za sovražnico cerkve, kar je mogoče razbrati tudi iz stališč Strehovčevega antiženskega lobija. Vrnimo se k vodji, ki je ob zadnji obsodbi še enkrat pokazal pomanjkanje splošne kulture in pravnega znanja ter vse skupaj okronal s povsem obrabljenim izgovorom: oni tam so si izposodili tolikokrat več in ničesar niso vrnili, mene pa spet nadlegujejo ravno v času volitev. Udbomafija si vedno kaj izmisli ravno tedaj, ko njemu to ne ustreza. Pred popolno katastrofo ga sedaj lahko reši le nova knjiga, ki bo spet takoj razprodana – od tega se vsaj da bogato živeti, to vedo vsi pisatelji. Tudi zvesti Jože Biščak, glavni urednik časopisa Demokracija, ne odneha in je ženskam pred 8. marcem poslal pomembno sporočilo (6. marca, portal Nova24TV): "Zdaj pa pomislite. Moški voditelj (Macron), ki si še poštene babe ne more najti, ampak hodi naokoli s posušeno češpljo, si domišlja, da ve, kaj je za Evropejce najboljše ..."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta