(SERIJA) Vrnitev železnega Arnieja

Matic Majcen Matic Majcen
27.05.2023 06:00

Vprašanje je, kako lahko akcijski junaki na robu penzije še prepričajo širše občinstvo. Netflix, od 25. maja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arnold Schwarzenegger v Netflixovi seriji FUBAR
Netflix

Arnolda Schwarzeneggerja danes poznamo kot filmskega zvezdnika, bodibilderja, politika, poslovneža, knjižnega avtorja in še marsikaj, zato se skorajda neverjetno sliši podatek, da 75-letnik še nikoli ni igral vidnejše vloge v kakšni igrani TV-seriji. Z vse večjo prevlado spletnih videotek se bo zdaj tudi to spremenilo. Ta teden je Netflix v svojo ponudbo uvrstil serijo FUBAR. Izraz izhaja iz druge svetovne vojne in je kratica za “iznakažen do neprepoznavnosti”. Že to pove, da bo železni Arnie po dokaj uspešnem filmu Terminator: Temačna usoda (2019) tudi tu poprijel za težko orožje, pa čeprav podobno kot njegov konkurent Sylvester Stallone štafeto obenem že predaja mlajšim generacijam.

V seriji FUBAR namreč spremljamo odnos med Lukom Brunnerjem (Schwarzenegger) in njegovo hčerko Emmo (Monica Barbaro). On je nekdanji agent Cie in njegovi dnevi akcije so daleč za njim, potem pa izve, da je tudi njegova lastna hči pravzaprav prikrita agentka. Po prvotnem šoku skupaj padeta v novo misijo in zdaj imata oče in hči končno priložnost, da preživita več časa skupaj - a na malo drugačen način, kot sta si to sprva predstavljala.

Arnie je tako zdaj tudi sam stopil na teritorij, ki ga je denimo Stallone že dodobra raziskal z zadnjim Rambom in serijo filmov Creed. Vprašanje je namreč, kako lahko akcijski junaki na robu penzije še prepričajo širše občinstvo, in najbolj zanesljiva metoda je prav ta, ki jo kaže tudi FUBAR - da ob bok zvezdniku postavijo mlado, nadobudno igralsko ime, za katero upajo, da mu bo prav sodelovanje s slovitim igralcem dalo priložnost za odmeven preboj na filmski sceni.

Serija FUBAR ima osem epizod in Netflix je tudi v Sloveniji v svojo ponudbo uvrstil vse naenkrat. Od serije je sicer težko pričakovati, da bo ponudila kakšen presežek na nivoju Schwarzeneggerjevih najbolj slovitih vlog, sploh če v ozir vzamemo Netflixovo komercialno naravnanost, v sklopu katere vendarle ponujajo izrazito lahkotne filme in serije lastne produkcije. V vsakem primeru pa je Schwarzeneggerjeva karizma še naprej neizpodbitna. FUBAR tako obljublja še eno vznemirljivo avanturo z ikono akcijskih filmov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta