Volkovi in medvedi

Svetlana Slapšak Svetlana Slapšak
15.06.2019 03:15
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Šokantno! Ilegalna volk in medved v kapah z rdečo zvezdo v samopostrežbi napadla, vzklikajoč Alahu, državno uslužbenko, ki je prenašala zaupne podatke o pacientih!
V Sloveniji ni lahko biti uporabnik medijev. V njih se izmenjujejo namerno in slučajno proizvedena zmeda, laži, kaos in kriminalna politika. Trenutno največji in najbolj nevarni škandal je morebitna zloraba podatkov o pacientih, ki jo je omogočila SDS v "svoji" parlamentarni preiskovalni komisiji: komisijo vodi razvpita učiteljica oz. profesorica fizike in matematike, ki svojim učencem svetuje, naj se fiziko raje učijo v naravi in ne po nekem Newtonu. Zloraba je dejansko zastrašujoča, policija bi morala ukrepati, sodstvo sprožiti postopke ... Kršene so človekove pravice in osnovna etika, stranki SDS so odprti podatki za bodoča poniževanja, izsiljevanja, diskvalifikacije in kar je še njenih priljubljenih prijemov. Komisije opozicije imajo bogato zgodovino zlorab zaupnih podatkov. Morda takšna parlamentarna praksa ni najbolj pametna, morda bi enaka zastopanost bila boljša, vsekakor pa bolj demokratična rešitev in bi onemogočila mafijsko tržnico sredi parlamenta.
Situacija sploh ni shizofrena, je pa povsem paranoična: begunci in divje živali si na skupnem seznamu zločinov ne delijo le ene obtožbe – posilstva. Vendar bo v poletni vročini morda na vrsto prišlo tudi to, zlasti ko bodo enkrat izčrpani podrobni opisi vsebin pod zoprnim burkinijem v našem čistem bazenčku. Kajti ni je boljše vabe, kot je sovražna muha – nanjo se ulovijo in zaradi nje nastradajo ribe vseh velikosti. Zato bomo namesto hitre akcije na ustreznih inštitucijah poslušali in gledali, kako pristojno ministrstvo, prav tisto, ki prisega na ekologijo in zeleno Slovenijo, odgovarja na izsiljevanja in grožnje besnih, toda varčnih živinorejcev, ki bi radi, da jim država plača odškodnino ter nato še nagrado za pobite volkove in medvede, vendar nikakor ne želijo plačati pastirjev in vzdrževati več psov, tudi če bi jim denar za to dala država. Res škandalozno je to, da pristojno ministrstvo pri smrtni obsodbi več sto živali, ki so pomemben del ekosistema, ne upošteva niti enega znanstvenega in strokovnega mnenja. Bolj je slišati tistega živinorejca, ki bi pobil vse svoje ovce, menda iz silne ljubezni do njih, če mu država ne plača vsega, kar zahteva. Vedenje volkov – če ne gre za šakale – morda pomeni nekaj izredno pomembnega za ta prostor in edino logično je, da znanstveniki preučijo, kaj se dejansko dogaja. Logično bi bilo tudi, da se izboljša zaščita živali in ljudi, da se ljudi ne mami s še enim sovražnikom na njihovem dvorišču ter odškodninami namesto zaščite in samozaščite. Česa so tukaj krivi medvedi, še vedno ni jasno. In bodimo odkriti, izključena ni niti kakšna politična zarota.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta