Vsi smo hoteli biti Dylan z Beverly Hillsa

Denis Živčec Denis Živčec
09.03.2019 03:56

V svetovno znani uspešnici Beverly Hills, ki se je predvajala deset sezon med letoma 1990 in 2000, je Luke Perry upodabljal Dylana Mckaya, ki je skupaj z Brandonom in Brendo Walsh, Kelly Taylor, Donno Martin, Stevom Sandersom, Andreo Zuckerman in drugimi odraščal na sicer izmišljeni srednji šoli Beverly Hills 90210 in se ubadal z običajnimi problemi in težavami najstnikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Res je, lahko bi bil videti bolje za svoja leta. Predvsem zato, ker bi to pomenilo, da je bolje skrbel za svoje zdravje in bi morda še bil med nami. A kdo bi vedel. Res pa je tudi, da smo si v devetdesetih vsi nekako želeli biti on. Ali pa Brandon. Čeravno je bil ta v kultni seriji Beverly Hills 902010 nekako preveč šminkerski, prijazen in čistunski, da bi bil zares zanimiv. No, v glavnem smo hoteli biti Dylan. Skuliran frajer, ki je že takrat, v svojih najstniških letih, imel od mrščenja nagubano čelo. Nekaj je bilo na njem, kar je malce spominjalo na Jamesa Deana. Upornik, a vselej s popolno pričesko. A Dylan je zdaj odšel. Mnogo prehitro in povsem nepričakovano. Luke Perry je umrl za posledicami možganske kapi. Star je bil le 52 let. Smrt zvezdnika je najprej potrdil njegov agent Arnold Robinson. V sredo prejšnji teden ga je prizadela huda možganska kap. V bolnišnici v Los Angelesu so mu sicer skušali pomagati, a zaman, 4. marca je v tej bolnišnici umrl, obkrožen s svojima otrokoma, sedanjo partnerko, bivšo soprogo, starši, brati in drugimi člani družine, je še povedal Robinson. "Družina se zahvaljuje za veliko podporo in molitve iz vsega sveta, ki so bile namenjene Luku, a prosi tudi za spoštovanje zasebnosti v teh časih velikega žalovanja," je sporočil Perryjev agent in pojasnil, da dodatnih podrobnosti ne bo. Perry je sicer pred nenadno boleznijo v Los Angelesu snemal televizijsko serijo Riverdale, priredbo stripovske zgodbe o Archieju Andrewsu. Kap ga je zadela na dan, ko je televizija Fox napovedala obnovitev serije 90210.

Premagal je raka, kapi ne

V svetovno znani uspešnici Beverly Hills, ki se je predvajala deset sezon med letoma 1990 in 2000, je Perry upodabljal Dylana Mckaya, ki je skupaj z Brandonom in Brendo Walsh (Jason Priestley in Shannen Doherty), Kelly Taylor (Jennie Garth), Donno Martin (Tori Spelling), Stevom Sandersom (Ian Ziering), Andreo Zuckerman (Gabrielle Carteris) in drugimi odraščal na sicer izmišljeni srednji šoli Beverly Hills 90210 in se ubadal z običajnimi problemi in težavami najstnikov. Serija pa je poleg prijateljstva in ljubezni odpirala tudi aktualne teme, od alkoholizma med mladimi do nasilja v družini, zlorabe drog in podobno. Novica o Perryjevi smrti je zdaj sprožila številne odzive užaloščenosti na spletnih družbenih omrežjih. Že predtem pa je številne odmeve podpore sprožila tudi novica, da ga je prizadela kap. "Moj prijatelj, trdno te objemam in ti dajem svojo moč," je na instagramu zapisala Shannen Doherty.

Profimedia
Profimedia

Brenda z rakom, Donna na psihiatriji

Zdi se, da je usoda zvezdnikom serije Beverly Hills 90210 naložila številne preizkušnje. Shannen Doherty, televizijska Brenda, se že od leta 2015 bori z rakom. Aprila 2017 je sporočila, da se je njeno stanje začasno izboljšalo, leto kasneje pa objavila slabo novico. Vrednosti tumorskih markerjev na enem testu so bili dobri, vrednosti markerjev na drugem pa povišani. "To pomeni, da bom spet na opazovanju in da me čaka še en test. Kljub temu ostajam pozitivna," je takrat zapisala zvezdnica in dodala, da te takšen udarec spomni na vse, kar si se med zdravljenjem naučil. "Kot ve vsak, ki je zbolel za rakom, je nadaljnjih pet let zelo pomembnih. Do tega, da se rak spet pojavi, pač pride. Mnogi od vas ste to zgodbo delili z mano," še pravi zvezdnica, ki se je kljub bolezni lotila snemanja serije Heathers. Njena bitka še zdaleč ni končana, a ji kaže dobro.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta