Z Islandije: Če bo situacija dopuščala, si želiva poleti na toplo v Slovenijo

Z začetkom ukrepov se nama življenje ni veliko spremenilo. Prvi ukrep na Islandiji je bil prepoved druženja skupin z več kot stotimi ljudmi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Timotej Drvarič in Amy Anne Kennedy
Osebni arhiv

S tem ukrepom se je zaprla univerza, kjer Amy opravlja magistrski študij angleške literature. Zdaj vse opravlja preko spleta, preko katerega imajo predavanja in diskusije. Rektorat vsem študentom redno pošilja informacije o stanju. Zanimajo se tudi za počutje in varnost študentov in zaposlenih. Zaprle so se srednje šole, osnovne šole in vrtci pa so ostali odprti in jih otroci obiskujejo vsak drugi dan. Delam v podjetju Agustav, kjer izdelujemo dizajnersko pohištvo iz masivnega lesa. Ker trenutno delava samo šef in jaz, delava dlje kot običajno. Paziva, da se drug drugemu ne približujeva na manj kot dva metra, kar je tudi priporočilo islandskih oblasti. Sindikat nas redno obvešča o novostih in spremembah ter o pravicah in dolžnostih zaposlenih in delodajalcev.

Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta