Grenak udarec: Trumpa izrezali iz legendarnega božičnega filma

DR
27.12.2019 15:38

Na kanadski televiziji so iz filma Sam doma 2: Izgubljen v New Yorku izrezali kader z zdajšnjim ameriškim predsednikom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prizor, ki ga v Kanadi ni bilo videti: Macaulay Culkin kot Kevin in Donald Trump 
Arhiv Večera

Ameriški predsednik Donald Trump je na božični večer pripadnikom ameriške vojske preko video povezave povedal, kako počaščen je bil, da je lahko nastopil v filmu Sam doma 2: Izgubljen v New Yorku, ki je po njegovem mnenju "ena največjih božičnih filmskih uspešnic". Toda istega dne je doživel grenak udarec: kanadska televizija CBC je namreč predvajala omenjeni film, vendar v njem ni bilo prizora s Trumpom. Predstavniki televizije so pojasnili, da prizora iz filma niso izrezali namerno, ampak zato, da bi omogočili predvajanje večjega števila reklam. V ta namen naj bi bili iz filma izrezali še več prizorov.
Trump je ameriškim vojakom med drugim povedal, zakaj mu je omenjeni film tako všeč. Med pogovorom s pripadniki ameriške vojske, ki služijo v tujini, ga je eden od narednikov povprašal o njegovem najljubšem filmu Sam doma 2. "No, jaz nastopam v filmu Sam doma 2," mu je odgovoril Trump. "Vsako leto to omeni veliko ljudi, predvsem v času božiča. Rečejo mi, zlasti majhni otroci, da so me pravkar videli v filmu. Na televiziji me ne vidijo tako, kot me vidijo v filmu. Toda to je res dober film. Tedaj sem bil, milo rečeno, nekoliko mlajši. In v čast mi je bilo nastopiti v njem." Trump je še dodal, da je na koncu ta film postal velika uspešnica, velika božična filmska uspešnica, ena največjih. "Zato mi je v veliko čast, da sem lahko sodeloval pri nečem takem. Človek se vedno veseli uspeha."
Film Sam doma 2: Izgubljen v New Yorku je nadaljevanje filma Sam doma (Home Alone). Predvajati so ga začeli leta 1992, v blagajne svetovnih kinematografov pa je prinesel 324 milijonov evrov. V njem mali Kevin McCallister, ki ga igra Macaulay Culkin, znova izgubi svojo družino in namesto na Floridi pristane v New Yorku. V znamenitem newyorškem hotelu Plaza naleti na Trumpa in ga povpraša, kje je hotelska avla. Trump ga sproščeno napoti v pravo smer in odide svojo pot.
Ko je kanadska televizija CBC predvajala Sam doma 2, v njem ni bilo prizora s Trumpom, kar na twitterju seveda ni ostalo neopaženo. Trumpovi privrženci so se odzvali z ostrimi kritikami, njegov sin Donald Trump Jr. je dejanje televizije označil za patetično. Sam Trump se je odzval šele zvečer, ko je tvitnil: "Film ne bo nikoli več isti! (hecam se)." Nato se je obregnil ob kanadskega premiera Justina Trudeauja in njuna dobro dokumentirana razhajanja glede pomembnih političnih vprašanj ter se skušal pošaliti: "Domnevam, da Justinu T. ni preveč všeč, ker sem ga prisilil, da mora plačati več za Nato ali trgovino!" Predstavniki CBC so za televizijo CNN pojasnili, da so film nekoliko skrajšali, kar je pri predvajanju filmov na televiziji povsem običajno. Originalna različica filma traja namreč 120 minut, televizijska različica pa je zaradi vmesnega predvajanja reklam krajša za osem minut. "Prizor z Donaldom Trumpom je bil eden od mnogih, ki smo jih izrezali iz filma, saj nobeden od njih ne vpliva preveč na potek zgodbe. Te spremembe smo izvedli že leta 2014, ko smo film kupili in še preden je bil gospod Trump izvoljen za ameriškega predsednika."
Trump se lahko sicer pohvali z več kratkimi nastopi v filmih. Med drugim ga je mogoče videti v nadaljevanki Princ iz Bel Aira ter v filmih Zoolander, Nenadoma Susan in Duhovi ne morejo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta