Letalska karta za milijardo dolarjev: Vse kar si je potnik želel, je bilo več prostora za noge

Gr.G.
26.04.2021 12:56
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Zgodba za kategorijo "saj ni res, pa je". Avstralski komik Dave O'Neil je želel z letalsko družbo Qantas leteti iz Melbourna v Perth, pri tem pa si je želel privoščiti nekoliko več prostora za noge. Ta dodatek na notranjih letih običajno stane med 35 in 70 avstralskih dolarjev, prevoznik pa je od 55-letnika zahteval neverjetnih 987.999.999 avstralskih dolarjev doplačila (preračunano 1,07 milijarde ameriških dolarjev).

Ko je na družbenem omrežju Twitter objavil neverjetno visok znesek, so pri Qantasu objavo šaljivo komentirali z besedami: "Hmmm ... zgleda nekoliko nad normalno ceno." Med komentarji drugih uporabnikov pa je mogoče najti vprašanje, v katerem šokiranega potnika sprašujejo, ali je morda pomotoma odkljukal, da kupuje celotno letalo? Druga oseba mu je ponudila, da lahko primakne kak milijon, več pa žal ne, tretji uporabnik pa se mu je v imenu Qantasovih delničarjev zahvalil za izplačilo visokih dividend. Tudi v teh primerih je kakopak šlo za šalo. 

Seveda so napako priznali in potniku zaračunali običajnih 70 dolarjev za dodatno svobodo, ob tem pa so na prevoznika z več strani leteli očitki, da je tudi za 1750 odstotkov povišal cene do nekaterih destinacij na Novi Zelandiji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta