Pod okrilje Coca-Cole kmalu še športna energijska pijača BodyArmor

Miha Dajčman
01.11.2021 14:20
Ameriški velikan Coca-Cola se po poročanju časnika Wall Street Journal pripravlja na prevzem znamke športnih energijskih pijač BodyArmor. Prevzem podjetja, v katerem ima Coca-Cola že 30-odstotni delež, naj bi bil vreden 5,6 milijarde dolarjev.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Coca-Cola želi od vlagateljev, med katerimi je tudi nekaj znanih športnih imen, odkupiti preostalih 70 odstotkov delnic družbe BodyArmor, poročanje ameriškega časnika povzema francoska tiskovna agencija AFP.

BodyArmor je bil ustanovljen leta 2011, eden prvih vlagateljev pa je bil košarkarski zvezdnik Kobe Bryant, ki je leta 2020 umrl v helikopterski nesreči. V podjetje je investiral šest milijonov dolarjev, njegovim dedičem pa se jih ob prodaji po poročanju Wall Street Journala obeta 400 milijonov.

V Coca-Coli novice o prevzemu za AFP niso želeli komentirati.

BodyArmor sicer na trgu konkurira z velikanom Gatorade. Ta je v lasti PepsiCo, ki velja za največjega konkurenta Coca-Cole.

V podjetju BodyArmor pričakujejo, da bodo letos dosegli 1,4 milijarde evrov prihodkov od prodaje, še navaja AFP.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta