Pohota in dolgočasje: Ženske so razkrile, zakaj pogosto varajo svoje partnerje

D.Ži
10.09.2020 09:45

Ko se zakonska postelja ohladi, stvari postanejo nevarne ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ženske vse bolj pogosto varajo svoje partnerje. Ali pa to vsaj pogosteje priznajo. Raziskava YouGova iz leta 2015 je pokazala, da sta številki varajočih moških in žensk skoraj enaki. Če vzamemo za osnovno izhodišče podatke iz leta 1990, je število žensk, ki skačejo čez plot, zraslo za kar 40 odstotkov. Odstotek moških ostaja nespremenjen. V Huffington Postu so poskušali priti do odgovora, zakaj ženske varajo, brez moraliziranja in sodb, zanimalo jih je le, kako se je spremenil odnos žensk do seksa in zvez. Sedem žensk je z njimi delilo svoje izkušnje.
Ena od njih je povedala, da se je v svoji zvezi počutila ugrabljeno. O tem je govorila s svojim partnerjem, ki pa si ni želel, da bi zvezo zapustila. Dolga leta je premišljevala o svojih občutkih in ugotovila, da ne bodo izginili. Zato se je odločila skočiti čez plot. Spoznala je dva moška, se z njima poljubljala, seksala pa z njima ni. Pravi, da se zaradi tega ne počuti slabo, kar jo je presenetilo. Pravi, da jo njeno novo skrivno življenje osrečuje.
Druga ženska jim je povedala, da je je varala partnerja, s katerim je bila skupaj štiri leta. Začutila je, da jima ne gre prav dobro. To je bil zadnji poskus, da bi videla, ali je njenemu partnerju sploh še mar. Prišla je do zaključka, da je na koncu vedno kriv tisti, ki vara, ne glede na to, kako slaba je bila zveza zadnja leta. 

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta