S Prevalj med zvezde: Kariera po talentšovu dejansko obstaja

Denis Živčec Denis Živčec
05.10.2016 12:16
Čeprav na šovu Slovenija ima talent nista zmagala, mlada Prevaljčana Anej in Rok Piletič v morju "odsluženih" talentov nista potonila. Nasprotno. kot dvojec BQL sta lansirala eno največjih glasbenih uspešnic tega leta
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anej
Rok Piletič
Zanimiva situacija... sodelujeta z Raayem in Marjetko Vovk, žirantko Talentov. Težka dvojica?

Rok: "Nikakor. No, zagotovo za nekoga, ki ne zna sprejeti konstruktivne kritike in ki ne razume, da moraš zaupati nekomu, ki ti želi dobro, je to lahko zelo težka dvojica. Raaya in Marjetko bi najlažje opisal kot glavna »šefa« svoje »Masterchef« kuhinje, ki svojih jedi ne bosta postregla, dokler nista že vnaprej prepričana, da bo »jed« okusna in navdušila tistega, ki jo bo okusil."

Anej: "Potem sva midva jed na krožniku?"

Rok: "Midva sva ključni sestavini krožnika »BQL«. Najine pesmi pa so končane jedi. Prepričana sva, da sva v dobrih rokah."

Najdragocenejši nasvet, ki sta ga dobila od svojih mentorjev?

Rok: "Ko so se pojavili prvi članki in pod članki prvi komentarji, tudi tisti, zbadljivi, nama ni bilo prijetno. Predvsem, ker nama je bilo nelagodno že ob branju člankov s pohvalami. Nisva vajena pretirane hvale, navajena sva trdega dela in skromnosti in zato sva bila malce v krču. Raay naju je spomnil na besede »Za dobrim konjem se vedno kadi,« in pa: »Spoliran smrkelj nikogar ne zanima.«

Na Talentih sta nastopila ločeno. Zakaj?

Rok: "Ko sem se prijavil jaz, še sploh nismo vedeli, da ima Anej glasbeni talent. Zato nas je vse v družini s tem pozitivno presenetil. To, da naju ne vidi kot solista, je prvi omenil Raay med približno 6.000 sporočili, ki sva si jih poslala, preden smo začeli sodelovati. Rekel je, da naj pogledava to, kar v resnici sva. Ves čas sva skupaj nastopala, vse sva skupaj ustvarjala, resnično sva to, da sva brata, odražala tudi v glasbi, v nastopanju, v ustvarjanju."

Kaj, kot poslušalca, najbolj pogrešata na slovenski glasbeni sceni?

Anej: "Predvsem pogrešava glasbenike, ki se prilagajajo trenutnim svetovnim glasbenim trendom in ne razmišljajo, da je s tem kaj narobe. Jaz ne bom nikoli čutil, da bi lahko izvajal nekaj, kar je totalno mimo časovnega obdobja, kjer živim. Pa to ne pomeni, da mora biti vse moderno, samo da je nekaj, kar bi si dal tudi sam na youtube ali telefon in poslušal."

Vaju je kaj strah sindroma "enega hita"?

Rok: "Niti od prve pesmi nisva pričakovala, da bo tak hit, čeprav je bila celotna ekipa navdušena, da to je pa to... tako da, če že kaj, zdaj sto odstotno veva, da ko verjamemo, da imamo »hit«, bi znalo bit nekaj na tem."

Anej: "Glede na to, da pa imamo v ozadju pripravljenih še veliko drugih pesmi in idej, naju tega sploh ni strah, predvsem pa se obremenjujeva bolj s tem, da uživava, ko ustvarjamo, snemamo, se dobivamo v studiu, ko nastopava, sama in z bandom... Ostalo pride zraven."

Z uspehom so prišle tudi oboževalke. Kako kaj shajata z njimi? Koga imajo raje starejše?

Rok: "Če imava čas, se z veseljem slikava, spregovoriva par besed, smešno izgleda, ko si nekomu lahko idol in občutek je, priznava, všečen. Tako, da .... shajava odlično z njimi. Misliva, da oboževalke ne delajo razlik med nama, niti mlajše, niti starejše."
Kako je odraščati na Koroškem?

Rok: "Predvsem je Koroška čudovita pokrajina za odraščanje. Vso to zelenje in narava je lahko odlična inspiracija za umetnike. Tega nekdo iz »sive Ljubljane« morda nikoli ne bo občutil, čeprav ima tudi mesto svoj čar. Pri nas pogrešava predvsem to, da bi ljudje bolj sprejemali odstopanja oziroma nekaj, kar je nevsakdanje. Živimo namreč v majhnem kraju, kjer se vsi med sabo poznajo, zato je vsaka sprememba med ljudmi takoj občutna."

Je pa Koroška, zanimivo, svojevrstna valilnica novih talentov... Eva Boto, Ditka,... Kaj se tam dogaja? (smeh)

Anej: "Korošci smo vedno bili malo izven okvirja. Nekaj, kar lahko dobro opiše Korošca je, da bo vedno stal ob strani drugemu Korošcu. Morda je prav ta povezanost med ljudmi recept za ustvarjanje dobrih umetnikov."

Ko vidimo ime Raay, pot do kakšne festivalske zmage običajno ni prav dolga. Sta si kak festival že nagledala? Mimogrede... razpis za Emo je zunaj...

Rok: "No, to, da kjer je Raay, se vedno zmaguje, je postalo preveč stereotipno. V najinih očeh, še preden sva sodelovala z njim, je bil Raay vedno toliko boljši od drugih, da so enostavno njegovi izdelki vedno dosegli najboljši rezultat. Po približno letu in pol sodelovanja nama je jasno, zakaj je tako."

Anej: "Glede Eme, lahko poveva, da načrtujemo izid pesmi sicer resda v začetku leta... ravno takrat, ko bo tudi Ema, ampak bi jo bilo potrebno končati že zdaj, saj je razpis že zunaj, tako da bomo videli, če se bomo odločili in kakšni bodo demoti za naslednji singel. Zagotovo je dobra priložnost, saj pesem na takem festivalu takoj sliši veliko ljudi. No, mora biti pa seveda tudi sprejeta, tako da, če bo, bo stvar trenutka in naključij."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta