Ste zadovoljeni? Tako pogosto so intimni pari, ki so najbolj srečni

D.Ži
03.09.2020 09:18

Seksologinja je spregovorila o tem, kako pogosto so oziroma naj bi bili v svojih zvezah spolno aktivni pari.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Seksologinja Shamyra Howard je za portal MindBodyGreen govorila o pogostosti spolnih aktivnosti v povezavi z željami parov. "Če nek par neprestano seksa, to nujno ne pomeni tudi, da je zadovoljen in da v tem uživa," je dejala.

Pogostost seksa

Anketa, v kateri je sodelovalo 660 poročenih vprašancev, je pokazala, da imajo samo štirje odstotki spolne odnose več kot štirikrat na teden. 16 odstotkov jih je izjavilo, da seksajo dva do trikrat tedensko, kar četrtina pa jih seksa enkrat tedensko. Drugi največji odstotek, 19 odstotkov, se nanaša na tiste, ki seksajo dva do trikrat mesečno. 17 odstotkov jih seksa enkrat na mesec. 10 odstotkov jih v zadnjem letu ni imelo spolnih odnosov, 7 odstotkov pa le enkrat ali dvakrat v celem letu. 

Staranje in seks

Howardova je poudarila, da pogostost seksa z leti upada. Z njo se je strinjala tudi spolna terapevtka Lauren Fogel Mersy. "Vsi aspekti naše spolnosti se lahko s staranjem spremenijo. Za vzburjenje in orgazem je potrebnega več časa, želja se zmanjša, pogostost spolnih odnosov začne upadati, zlasti če gre za dolgoletne zveze. Seveda to ne velja za vse, a gre za običajen pojav," je dejala. 

Idealna številka

Koliko spolnih odnosov letno je idealnih, je iz anket nemogoče določiti, študija iz leta 2015 pa je pokazala, da so pari najbolj srečni, če seksajo enkrat tedensko. Njihovo zadovoljstvo se je zmanjšalo, če so seksali manj od tega, a se ni povečalo, če so seksali pogosteje. "Zdi se, da je to čarobna številka za ohranjanje pozitivne spolne atmosfere v vezi," je sklenila Howardova. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta