To so največje napake, ki jih ženske delajo med spolnimi odnosi. In občutek krivde je le ena od njih

D.Ži
11.09.2020 09:35

Znana seksologinja meni, da se ženske v postelji preveč obremenjujejo z lastnim videzom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Seksologinja Madeleine Castellanos je za WebMD spregovorila o največjih napakah, ki jih med seksom delajo ženske. Dodala je, da s ponavljanjem le teh največjo škodo ženske delajo prav sebi. 
Pravi, da je največja napaka čakanje na pravi trenutek. Ženske pogosto čakajo, da bodo za seks primerno razpoložene, seksologinja pa meni, da so možgani in telo le redko istočasno pripravljeni na seks. Želja po spolnosti se pri ženskah ne prebudi vedno spontano. Večina žensk se razživi, ko se jih partner dotakne, jih poljubi ali če se začnejo božati same. "Tudi če čutite, da niste pripravljene na seks, da niste dovolj vlažne, to ne pomeni, da niste vzburjene. V takem primeru si  pomagajte z lubrikantom," priporoča. Druga velika napaka naj bi bilo postavljanje partnerjevih potreb na piedestal.
"Biološko so ženske narejene tako, da tuje potrebe postavljajo pred svoje. Ta nagon je potrebno zatreti, ko gre za spolno življenje. Upočasnite situacijo. Ženske za dosego vzburjenosti in orgazma potrebujejo dlje. Občutek krivde zaradi tega ni potreben. Vaša vzburjenost vzburja tudi partnerja," pravi Castellanosova, ki je prepričana tudi, da ženske ne bi smele čutiti krivde, če njihov moški kdaj ne dobi erekcije. V glavnem za mlahavim udom tičijo drugi razlogi.
Ženske se po njenem tudi preveč obremenjujejo z lastnim videzom in zato niso dovolj sproščene. Meni, da je moškim večinoma popolnoma vseeno, če imajo celulit, kak kilogram preveč ali druge nepravilnosti. Moški si želijo le seksati s svojo partnerico, podrobnosti pa jih ne zanimajo tako zelo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta