(TOTI LIST) Toninovi vavčerji že odmevajo in navdušujejo širše množice, spregovorila sta Larisa in Luka

Matej Cigler
14.03.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Da bosta zagotovo volila NSi, sta nam zaupala 18-letna Larisa in 19-letni Luka, ki sta pred dnevi prva izkoristila vavčer za udeležbo v programih za zdrav in kakovosten partnerski odnos ter za pripravo na zakon. Bon, ki ga je nedavno napovedala stranka Mateja Tonina, sta unovčila kar pri lokalnem župniku. "Domnevala sva, da nama bo prepovedal spolne odnose pred poroko, a nama je dejal, da po novem ni več nobenih ovir, odkar sledimo cilju 'našega Zdravca', kot ga je poimenoval, da bi bilo v Sloveniji kmalu tri milijone državljanov. Prav nič ni ovinkaril, preprosto nama je svetoval, da naj kar pristopiva k ... no, saj veste ..." je navdušeno pojasnjevala Larisa in pomežiknila Luki.

Toti List/unsplash

"Vodja programa za zdrav partnerski odnos iz zavoda Iskreni nama je dal celo nekaj CD-jev z žgečkljivo vsebino, ki se predvaja sočasno z motivacijskimi govori predsednika Mateja Tonina," je dodal Luka, ki ni skrival navdušenja, da se z Lariso, kot predvideva vavčer NSi, sočasno pripravljata tudi na zakon: "Moja ljubezen zdaj ve, da sodi za štedilnik ter da sta njeni glavni zakonski nalogi rojevanje otrok in skrb za moža." Larisa mu je med intervjujem samo sladko prikimala: "Do vstopa v program sem sanjala o karieri v velikem podjetju, ki sem ga želela tudi voditi. A zdaj vem, da je to le levičarska in feministična propaganda in da državi najbolje služim doma, kjer je pravi slovenski ženski edino mesto. Sprijaznila sem se tudi s tem, da Slovenije ne bom nikoli zastopala na olimpijskih igrah kot Urša Bogataj."

Ta pomembni ukrep na področju družinske politike pa med državljani ni izzval samo zadovoljstva. "S partnerko, s katero sva tik pred poroko, se ne moreva udeležiti programa priprav na zakonsko zvezo, ker sem star 32 let, ona pa 31. Spoznala sva se lani in vedela sva, da sva si usojena. Ko sva skušala prevzeti bone, so nam povedali, da je zgornja omejitev, ki so jo določili v NSi, 29 let. Sramota!" nam je ogorčeno razlagal Dejan. S podobnimi težavami se je soočila tudi 68-letna Sonja. "Ervina sem pred dvema letoma spoznala v Dobrni, v toplicah. Odlično sva se razumela, celo preselil se je k meni, zdaj pa je že mesece godrnjav in nadležen. Da se ne bi razšla, sem hotela unovčiti bon, a so mi povedali, da je NSi pozabila na nas, starejše. Zato bom namesto njih raje volila SDS, ki nam je obljubila 500 evrov božičnice, ki sicer še ni sedla na moj račun, ampak verjamem, da nekega dne bo," je pojasnila Sonja.

Izjemno pozitivno pa so predloge NSi sprejeli tujci v naši državi. Kot verjetno že veste, v Toninovi stranki predlagajo spremembo zakona o tujcih, ki bo kot pogoj za pridobitev dovoljenja za bivanje pri nas določila znanje slovenščine, za tujce pa bi bil obvezen tudi tečaj slovenskega jezika in slovenske kulture. John W. Barell, Britanec, član uprave ene od bank, nam je povedal, da bo tečaj z veseljem obiskoval, saj mu naš jezik še vedno povzroča težave, zlasti izgovorjava šumnikov, hkrati pa je navdušen nad tem, da že obvlada značilnosti slovenskega kulturnega prostora: "Vsak dan kuham govejo juho z domačimi rezanci, ob tem pa žena za spodbudo igra harmoniko. Ob koncih tedna se odpraviva v hribe, trikrat sem že bil na Triglavu, spomladi na našem balkonu kraljujejo pelargonije, na zelenici pred hišo pa palčki. Prav tako sva najine prijatelje, tujce seveda, že navadila na copate. Na dopust hodiva izključno v Premanturo in na Krk. Pa trenutno sva zelo jezna, ker ima sosed boljši avto." Barell sicer ni edini, ki se ga bo dotaknil ukrep Nove Slovenije. Stranka namreč predlaga tudi, da bi tujce zaposlovali samo tam, kjer bo to res potrebno. V NSi so nam tako potrdili, da se tujcem obetajo odlična delovna mesta, predvsem na področjih čiščenja in asfaltiranja ter del v kamnolomih, v drugih panogah pa da za zdaj po njihovih ocenah še dolgo ne bo potreb.

A Nova Slovenija se ne bo ustavila zgolj pri zgoraj naštetih ukrepih in vavčerjih. Če boste volili Toninovo stranko, ki bo na tokratnih volitvah zagotovo zmagala, bodo uvedli še bone za pripravo na vrtec, osnovno in srednjo šolo, fakulteto ter službo, bone za pripravo na pravilno prečkanje ceste na prehodih za pešce, bone za pripravo na božič, bone za kuharske delavnice tradicionalne slovenske hrane, bone za prevzgojo istospolnih posameznikov, bone za neupoštevanje smernic papeža Frančiška, bone za pravilno ravnanje z orožjem, bone za tečaj vožnje z oklepnikom Boxer, bone za podrejanje stranki SDS ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta