(TOTI LIST) Ekskluzivno: S pomočjo hekerjev smo pridobili fotografije, ki so nastale po srečanju Pahor-Stevanović

Stevo Vanović
11.10.2021 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Samo zaradi mrka facebooka in z njim instagrama nismo izvedeli, kaj se je prejšnji ponedeljek dejansko dogajalo v predsedniški palači. In to kljub dejstvu, da nam pravico do obveščenosti zagotavlja slovenska ustava. Kot je znano, je bil na pogovoru s predsednikom države Borutom Pahorjem pred natanko tednom dni nihče drug kot kontroverzni protestnik Zoran Stevanović, a so bile informacije – razen že znanih floskul - po srečanju precej skope. Da bi izvedeli kaj več, kar smo lahko prebrali v uradnih sporočilih in kasneje še v medijih, ni pomagala niti poteza Rosvite Pesek, ki je na isti dan pred kamero odgovorno povabila prav Pahorja. Slednji je namreč izjemni voditeljici Odmevov pojasnjeval zlasti to, kaj si bo oblekel za svečani dogodek na Brdu pri Kranju, ko je nemško kanclerko odlikoval z redom za izredne zasluge, ki velja za najvišje slovensko odlikovanje.

V javnosti je tako o odmevnem pogovoru v predsedniški palači zaokrožila zgolj fotografija iz sejne sobe, na kateri za isto mizo sedita Pahor in Stevanović s svojimi sodelavci. A kdor misli, da se je na tej točki njuno srečanje zaključilo, se močno moti. V uredništvu Totega lista smo namreč izvedeli bistveno več. Medtem ko so drugi, tudi svetovni mediji prejšnji teden razkrivali zgodbe o svetovnih voditeljih v sklopu akcije Pandorini dokumenti, smo se mi povezali z najsposobnejšimi hekerji v državi, s pomočjo katerih nam je uspelo vdreti v strežnike predsedniške palače in mobilni telefon Boruta Pahorja.

Ker ima Pahor izjemno zavarovan telefon, so hekerji potrebovali skoraj teden dni za preboj zaščite, pri čemer nam je pomagalo tudi nekaj agentov izraelske tajne službe, ki so delali na projektu Pegasus, s katerim se nadzira mobilne telefone pomembnih oseb po svetu. Iz telefona jim je uspelo pridobiti tri objave z instagrama, ki jih Pahor zaradi mrka ni uspel objaviti. Ekskluzivno jih objavljamo v nadaljevanju ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta