(VIDEO) Pri otoku Šolta pomorec posnel kite

M.R.
29.07.2020 18:55
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pri hrvaškem otoku Šolta je eden izmed mornarjev posnel kite, ki so plavali čisto blizu barke. Posnetek je poslal spletnemu portalu Pomorac.net, ki ga je tudi objavil.
Omenjeni portal je sicer zapisal, da je bilo mogoče letos v Jadranu mogoče zaznati vse večje število delfinov, kitov in morskih psov. Pri tem navaja ugibanja, da bi to lahko bila tudi posledica pandemije, saj je na morju manj prometa in je zaradi tega tudi manj onesnaženo.
{instagram}https://www.instagram.com/tv/CDObLMBpMrt/?utm_source=ig_web_copy_link{/instagram}
Neprofitna organizacija Institut Plavi Svijet (slov. Inštitut Modri svet), ki preučuje morski okoliš in morske organizme, pa je zapisala, da v Sredozemskem morju prebiva 11 vrst kitov. V Jadranu živi tudi nekaj vrst delfinov kitov glavačev in Cuvierjev kljunati kit.
Po dosedanjih ugotovitvah le delfini trajno živijo v celotnem Jadranskem morju. Progasti delfini, glavati delfini in Cuvierjev kljunati kit pa so prisotni le v južnem delu Jadrana, kiti glavači pa se v Jadranu pojavijo le občasno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta