(VIDEO) Učitelj v treh minutah pojedel toliko priljubljenih japonskih rezancev, da so mu priznali svetovni rekord

Gr.G.
28.07.2020 12:02

Jeremy Lanig na Japonskem živi že trinajst let in ima veliko izkušenj z japonsko hrano.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Američan Jeremy Lanig, učitelj angleščine, ki jezik poučuje v mestu Takamatsu na Japonskem, je velik ljubitelj japonske hrane. Posebej rad ima udon rezance, na Japonskem pa ga obkrožajo restavracije, ki ponujajo tradicionalno prehrano. Z namenom popularizacije jedi sanuki udon (jed prihaja iz Kagava prefekture) se je odločil postaviti nov svetovni rekord: pojesti največjo količino udon rezancev v treh minutah. Podviga se je Lanig lotil na svoj 40. rojstni dan. 
{embed_youtube}https://youtu.be/goRetZOlc_4{/embed_youtube}
Da je bil rekord veljaven, je moral eno roko imeti ves čas poskusa za hrbtom, z drugo pa si je lahko s palčkami pomagal pri jedi. V restavraciji so mu pripravili deset običajnih porcij rezancev, Jeremyju pa je v omenjenem času uspelo pojesti 1,116 gramov testenin. Če se sprašujete, zakaj se to šteje za tako velik uspeh? Ta tip rezancev je posebej težko hitro jesti, saj so debeli in jih je težko žvečiti, pišejo pri Guinnessovi knjigi rekordov. 
Jeremy se je s svojim rekordom pridružil skupnosti hitrih jedcev, med katerimi so Michelle "Cardboard Shell" Lesco in L.A. Beast iz ZDA, pa tudi Takeru Kobajashi z Japonske.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta