Nega telesa: 3 napake, ki jih pogosto počnemo

L. P. L.
17.08.2019 06:17

Pri vsakodnevni negi telesa in obraza nehote počnemo napake. Ste med njimi tudi vi?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kožo na obrazu negujte previdno.
Profimedia

Umivanje las z vročo vodo

Po napornem dnevu je nekaj najlepšega, ko si lahko privoščimo vročo prho. Z vročo vodo pa nekateri umivajo tudi lase, kar pa ni priporočljivo. Vroča voda lasem škoduje in jih še hitreje zmasti. Zato je priporočljivo, da jih umivate z mlačno vodo. Mlačna voda lase ščiti, jim daje gladkost in sijaj.

Olje za lase

Olje za lase je nepogrešljivo, če imate suhe ali poškodovane lase. Če si lase likate, bi jih brez dodatka olja hitro uničile. Olje na laseh pa potrebuje določen čas, da se vpije in opravi svojo funkcijo. Če lase po nanosi olja spiramo z vodo, ga odstranimo.
Če lasem občasno privoščite tudi oljno masko za regeneracijo, je ne izpirajte vsaj nekaj ur, če želite doseči pozitiven učinek.

Ko nanesete olje na lase, ga nekaj ur pustite.
Profimedia

Krema za oči

Če uporabljate kremo za oči, je zelo pomembno, kako jo nanašate. Vedno jo le nežno tapkamo na področje okoli oči, saj je koža tam še bolj nežna in tanka. Pomembno je tudi, da jo nanašamo samo okrog oči. Takšne kreme imajo lastnost globinske hidratacije, če jo nanašamo na druge dele obraza, se bo naš obraz svetil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta